Hoe De Veilige Modus Op Een Laptop Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Veilige Modus Op Een Laptop Te Openen
Hoe De Veilige Modus Op Een Laptop Te Openen

Video: Hoe De Veilige Modus Op Een Laptop Te Openen

Video: Hoe De Veilige Modus Op Een Laptop Te Openen
Video: Windows opstarten in de veilige modus 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om het systeem op te starten in de veilige modus. Thuis-pc's gebruiken slechts een paar toetsen om het in te voeren. De situatie met laptops is heel anders. Er zijn veel modellen draagbare apparaten en op elk van hen kan een afzonderlijke sleutel worden gebruikt om naar de veilige modus te gaan. Je moet dus vaak met brute kracht de juiste raden. Maar er zijn verschillende manieren om deze taak te vereenvoudigen.

Hoe de veilige modus op een laptop te openen
Hoe de veilige modus op een laptop te openen

Het is nodig

  • - notitieboekje;
  • - opstartschijf met besturingssysteem.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier is natuurlijk om naar de Veilige modus te gaan door op een toets te drukken voordat het besturingssysteem begint te laden. Heel vaak worden in laptops hiervoor F8, F2, F5, F12 gebruikt. Als u met hun hulp het systeem niet in de veilige modus kon opstarten, kunt u doorgaan naar de volgende methoden.

Stap 2

Om de tweede methode te implementeren, moet u een opstartschijf hebben met een besturingssysteem of een herstelschijf. Plaats de media in het optische station van de laptop. Start uw mobiele computer opnieuw op. Druk onmiddellijk op het beginscherm op de Del-toets. Het BIOS-menu zou moeten openen.

Stap 3

Voor veel notebookmodellen van Toshiba wordt de Esc-toets gebruikt om het BIOS te openen. F10 en F12 worden soms ook gebruikt. In meer detail, welke sleutel moet worden gebruikt om het BIOS op uw laptopmodel in te voeren, kunt u de instructies bekijken of op de website van de fabrikant van het draagbare apparaat.

Stap 4

Zoek nu het gedeelte 1st Boots Device in het BIOS. Selecteer het en druk op Enter. Er verschijnt een lijst met de belangrijkste apparaten van de mobiele computer. Selecteer uw optische drive uit deze lijst. Sluit het BIOS af en zorg ervoor dat u de instellingen opslaat. De laptop zal opnieuw opstarten. Hierdoor wordt automatisch de opstartbare schijf in het optische station gestart. Wacht tot Druk op een willekeurige toets op het scherm verschijnt.

Stap 5

Wacht tot het dialoogvenster verschijnt. Er zijn verschillende mogelijkheden om door te werken. Selecteer "Laad het besturingssysteem in de veilige modus". Houd er rekening mee dat het besturingssysteem in de veilige modus veel langzamer opstart dan normaal. Nadat het besturingssysteem volledig op het bureaublad is geladen, ziet u het opschrift "Veilige modus". Ga na voltooiing van alle bewerkingen naar BIOS en stel uw harde schijf in de parameter 1st Boots Device in.

Aanbevolen: