Hoe Windows Opnieuw Op Te Starten In Veilige Modus

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Opnieuw Op Te Starten In Veilige Modus
Hoe Windows Opnieuw Op Te Starten In Veilige Modus

Video: Hoe Windows Opnieuw Op Te Starten In Veilige Modus

Video: Hoe Windows Opnieuw Op Te Starten In Veilige Modus
Video: How to Restart A Windows Computer in Safe Mode with Networking 2023, December
Anonim

Windows Veilige modus is een manier om het besturingssysteem te starten wanneer alle mogelijke externe oorzaken van systeemproblemen zijn uitgeschakeld. Alleen de vereiste stuurprogramma's worden geladen. Het wordt gebruikt om de systeemprestaties te herstellen en problemen op te lossen die worden veroorzaakt door software of slecht werkende stuurprogramma's. Ook worden tijdens het opstarten van de computer in de veilige modus geen programma's uit de opstartlijst uitgevoerd.

Hoe Windows opnieuw op te starten in de veilige modus
Hoe Windows opnieuw op te starten in de veilige modus

instructies:

Stap 1

Leeg alle cd's, dvd's en diskettes van alle stations voordat u opnieuw opstart in de veilige modus. Als u flash-kaarten of externe harde schijven met autoload gebruikt, verwijder deze dan ook.

Stap 2

Selecteer daarna opnieuw opstarten in het startmenu. Daar klikt u op de knop "Afsluiten", in het volgende menu selecteert u de optie "Opnieuw opstarten".

Stap 3

Als u slechts één Windows-besturingssysteem hebt, drukt u na het opnieuw opstarten op de F8-toets en houdt u deze ingedrukt totdat het Windows-logo op het scherm verschijnt. Je kunt de toets niet ingedrukt houden, maar druk constant op F8 totdat het logo verschijnt. Als het al is verschenen en je nog geen tijd hebt gehad om op F8 te drukken, wacht dan tot het besturingssysteem is geladen en start opnieuw op, deze keer druk je op tijd op F8.

Stap 4

Als er meerdere besturingssystemen op uw computer zijn geïnstalleerd, selecteert u nadat de bootloader is weergegeven en het menu voor het selecteren van het systeem om nu op te starten, het Windows-systeem dat u wilt starten in de veilige modus en drukt u vervolgens op F8 op dezelfde manier als in de vorige stap.

Stap 5

Hierdoor wordt het opstartmenu van Windows weergegeven in de veilige modus. Er zullen meerdere opties zijn. Gebruik het toetsenbord om degene te selecteren die je nodig hebt. Als u niet weet welke modus u nodig heeft, selecteert u eenvoudig "Veilige modus" zonder extra parameters.

Stap 6

Als u wijzigingen moet aanbrengen, moet u zich bij het systeem aanmelden met een account met beheerdersrechten.

Aanbevolen: