Hoe De Veilige Modus Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Veilige Modus Te Openen
Hoe De Veilige Modus Te Openen

Video: Hoe De Veilige Modus Te Openen

Video: Hoe De Veilige Modus Te Openen
Video: Windows opstarten in de veilige modus 2024, April
Anonim

Veilige modus is een van de manieren om het Windows-besturingssysteem op een computer te starten. Deze modus is nodig als u virussen, Trojaanse paarden of spyware wilt verwijderen. Veilige modus is een extra uitgeklede opstartoptie en laadt niets anders dan standaard Windows-stuurprogramma's en -services.

hoe naar de veilige modus te gaan
hoe naar de veilige modus te gaan

instructies:

Stap 1

Start uw computer opnieuw op om naar de Veilige modus te gaan.

Nadat de pc het Basic Input / Output System (BIOS) begint te laden, klinkt er een korte pieptoon en verschijnt het logo van de computerfabrikant op het scherm. Druk op dit moment op de F8-toets op uw toetsenbord. Als er niets gebeurt, drukt u er meerdere keren snel achter elkaar op totdat het scherm "Extra opstartopties" verschijnt. Als het menu nog steeds niet verschijnt en het Windows-besturingssysteem begint te laden, start u de computer opnieuw op en drukt u eerder, tijdens of voor de pieptoon van het moederbord op F8.

Stap 2

Als alles goed is gegaan, selecteert u "Veilige modus" in het menu met opstartopties (in de Engelse versie - "Veilige modus"). Gebruik de pijltoetsen omhoog en omlaag om door de menu's te navigeren en de Enter-toets om te selecteren.

Stap 3

Nadat je ervoor hebt gekozen om op te starten in de veilige modus, wacht je tot het besturingssysteem is opgestart. Het duurt iets langer dan een normale Windows-opstart. Na het laden verschijnt een bericht op het scherm waarin staat dat de computer in de beperkte modus werkt en om in deze modus verder te werken, klikt u op de knop "Ja" in het dialoogvenster.

Aanbevolen: