Een Pagina Opmaken

Inhoudsopgave:

Een Pagina Opmaken
Een Pagina Opmaken
Anonim

Maak de tekst leesbaar, gemakkelijk te bekijken, verdeel de tekst of delen ervan in kolommen, maak alinea's en inspringingen en ontwerp pagina's door ze te decoreren met kaders - dit alles en nog veel meer dat u kunt doen als u begint met het opmaken van het document.

Een pagina opmaken
Een pagina opmaken

Noodzakelijk

een document bedoeld voor opmaak

instructies:

Stap 1

Microsoft Word is een van de beste hulpmiddelen om met tekst te werken en deze op te maken. Het maakt niet uit of u de kant-en-klare, voorgetypte tekst gaat wijzigen of dat u deze tijdens het schrijven rangschikt.

Stap 2

Om een document te verwerken, hebt u het menu "Formaat" nodig dat zich in de bovenste werkbalk bevindt. Klik op de knop met dit opschrift en selecteer het gewenste item in het uitklapvenster.

Stap 3

"Hoofdlettergebruik" helpt bijvoorbeeld om het geselecteerde woord of tekstfragment snel opnieuw op te maken. U kunt de tekstopmaakoptie instellen met verschillende opties: zoals in een zin, alle kleine letters, alle hoofdletters, beginnen met hoofdletters, hoofdletters wijzigen.

Stap 4

In de sectie "Thema" kunt u een document in een uniforme stijl ontwerpen. Om dit te doen, selecteert u een van de opties uit de lijst (u kunt zien hoe het thema er "in uitvoering" uitziet in het rechter browservenster) en klik op "OK".

Stap 5

U kunt ook elk lettertype en elke stijl voor de tekst kiezen. Pas indien nodig de alinea's aan door hun positie op de pagina en inspringing vanaf de rand van de pagina te noteren, regelafstand op te geven, enz.

Stap 6

Het zal even interessant zijn om te experimenteren met de kleur van het lettertype, de achtergrond en de vulling. Een correct geselecteerde kleurencombinatie van opschriften en hoofdtekst zal een positief effect hebben op de uitstraling van het gehele document.

Stap 7

Het gebruik van een drop-cap ziet er goed uit in artistieke tekst. Om dit te doen, selecteert u het teken dat u wilt vergroten en selecteert u "Drop Cap" in het gedeelte "Formaat". Specificeer de grootte van de initiaal in regels en de afstand om de hoofdtekst ervan te laten inspringen. Houd er rekening mee dat deze functie alleen beschikbaar is wanneer u een teken selecteert dat bedoeld is als initiaal of de cursor naast een letter plaatst. En de drop-cap moet aan het begin van de alinea staan. Anders is deze optie niet beschikbaar.

Stap 8

Ook in het menu "Formaat" kunt u het meest geschikte frame kiezen voor uw document, achtergrond en nog veel meer extra hulpmiddelen voor paginaontwerp.

Aanbevolen: