Hoe Maak Je Een Pagina Binnen Een Pagina

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Pagina Binnen Een Pagina
Hoe Maak Je Een Pagina Binnen Een Pagina

Video: Hoe Maak Je Een Pagina Binnen Een Pagina

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Word staande, liggende, staande pagina 2023, Februari
Anonim

Hypertext Markup Language (HTML) biedt de mogelijkheid om een ​​pagina op te splitsen in verschillende vensters - "frames". Elk van de frames kan zijn eigen internetbron hebben om weer te geven. Dit mechanisme kan worden gebruikt om pagina's van andere sites in te voegen in pagina's van uw site.

Hoe maak je een pagina binnen een pagina
Hoe maak je een pagina binnen een pagina

Het is nodig

Teksteditor Kladblok

instructies:

Stap 1

De HTML-code van een pagina is een reeks instructies voor de browser die vertelt waar op de pagina elk van zijn elementen moet worden weergegeven en hoe deze eruit moet zien. Deze instructies worden "tags" genoemd en om een ​​pagina te maken die een of meer andere bevat, moet u de juiste set tags schrijven. We beginnen met de tags die een container maken voor alle frames op de pagina:

Dit zijn de openings- en sluitingstags van de container - de tags die de frames vormen, moeten ertussen worden geplaatst. In HTML hebben tags "attributen" - ze bevatten aanvullende informatie over de eigenschappen van het pagina-element, waarvan de weergave deze tag specificeert. In de openingstag van de container moet u een attribuut opgeven dat informatie bevat over hoe de browser de paginaruimte tussen de frames moet verdelen:

Het kenmerk "cols" in dit codevoorbeeld geeft aan dat de pagina verticaal in twee frames moet worden gesplitst, waarbij de linker 20% van de breedte van het venster inneemt en de rechter 80%. Als u in plaats van het kenmerk "cols" het kenmerk "rijen" opgeeft, wordt de pagina horizontaal gesplitst:

In plaats van een cijfer kunt u een asterisk (*) schrijven:

Dit betekent dat het tweede frame alle resterende ruimte krijgt. Frame-afmetingen kunnen niet in percentages worden opgegeven, maar in maateenheden die het meest worden gebruikt in paginalay-out - in "pixels":

Stap 2

De HTML-tag van het frame zelf, die in de container moet worden geplaatst, is als volgt geschreven: Het "src"-attribuut van de "frame"-tag bevat het adres van de webpagina die de browser in dit frame moet laden. Een adres dat op deze manier is geschreven, wordt "absoluut" genoemd - het begint met het http://-protocol. Maar als dit een pagina van uw eigen site is en deze in dezelfde (of submap) map staat, dan hoeft u niet het absolute adres op te geven, alleen de bestandsnaam en het pad naar de submap is voldoende. Zo'n adres wordt "relatief" genoemd: - Randen tussen frames in de pagina kunnen standaard met de muis worden verplaatst. Deze functie is uitgeschakeld door het noresize attribuut: - Er zijn twee attributen die de grootte van de marges tussen frames bepalen - marginheight stelt de verticale marge in (boven en onder), en de marginbreedte - horizontaal (rechts en links): - Een ander attribuut gebruiken - "scrolling" - u kunt de browser de regels voor de schuifbalken van het frame vertellen: De "auto" waarde geeft aan dat de schuifbalken moeten verschijnen als dat nodig is, dat wil zeggen, wanneer de inhoud niet binnen het frame past. Als u de waarde instelt op "ja", dan zal dit frame altijd schuifbalken hebben, en de waarde "nee", daarentegen, verhindert de weergave van schuifbalken - Als de pagina's in de container werken met JavaScript-scripts die bewerkingen in aangrenzende frames uitvoeren, kan het nodig zijn frames op naam te onderscheiden. Het attribuut dat de naam van het frame bevat, wordt name genoemd:

Stap 3

Deze HTML-definities zijn voldoende om een ​​eenvoudige pagina te maken van verschillende pagina's van andere sites. Hiervoor heeft u een willekeurige teksteditor nodig, bijvoorbeeld een standaard Kladblok. Maak daarin een nieuw document en schrijf deze html-tags:

Sla deze code vervolgens op met een htm- of html-extensie - bijvoorbeeld test.html. Alles is klaar, als je dit document opent met een browser, ziet het resultaat er als volgt uit:

Pagina met twee frames
Pagina met twee frames

Stap 4

Er is een ander type frame - "zwevend". Het kan zich op een gewone pagina bevinden, niet opgedeeld in frames. Zo'n frame heeft extra breedte- en hoogteattributen die de afmetingen bepalen. De code van deze tag kan er als volgt uitzien:

Zwevend iFrame
Zwevend iFrame

Populair per onderwerp