Een Boek Opmaken?

Een Boek Opmaken?
Een Boek Opmaken?

Video: Een Boek Opmaken?

Video: Boek opmaken in Word: 1. Binnenwerk opmaken 2022, September
Anonim

Ondanks het feit dat de meeste boeken tegenwoordig elektronische tegenhangers hebben, leest niet iedereen graag boeken van een beeldscherm - veel mensen geven er de voorkeur aan traditionele papieren boeken te kopen of elektronische versies af te drukken om ze op papier te lezen. Voor meer gemak kunt u elke elektronische tekst zo zetten dat deze bij het afdrukken op geen enkele manier verschilt van de pagina's van dit boek. Dit kan in het openbaar beschikbare Microsoft Word-programma.

Een boek opmaken?
Een boek opmaken?

instructies:

Stap 1

Open een tekstbestand in Word en bereid het voor op lay-out - controleer op fouten, verwijder dubbele spaties, onnodige regeleinden, maak de tekst op. Maak daarna een documentsjabloon door op het tabblad "Een nieuw document maken" in het menu "Bestand" te klikken.

Stap 2

Configureer het document in de sectie "Pagina-instelling" - stel de standaardmarges in, vink op het tabblad "Papierbron" het vakje "Kop- en voetteksten van even en oneven pagina's onderscheiden" aan en sla de wijzigingen op en voeg kop- en voetteksten toe naar uw document.

Stap 3

Voeg een koptekst toe en dubbelklik erop. Kopieer de titel van uw artikel of boek naar het voettekstgebied, op zowel oneven als even pagina's. Open in het menu het tabblad "Opmaak", selecteer het gedeelte "Randen en opvulling" en teken een horizontale lijn voor de kop- en voettekst.

Stap 4

Kopieer nu de tekst uit het bronbestand naar het gemaakte sjabloondocument. Open in het menu "Opmaak" het gedeelte "Stijlen en uiterlijk" en bewerk het uiterlijk van koppen, tekst en andere elementen van het toekomstige boek.

Stap 5

Nadat u de sjabloon volledig met inhoud hebt gevuld, controleert u of alles naar wens is en drukt u het boek vervolgens op de printer af door elke pagina twee keer door de printer te halen en het vel papier 180 graden om te draaien.

Stap 6

Draai de eerste pagina om en druk op dezelfde dubbele manier de tweede pagina op de achterkant van de pagina af. Met deze methode kunt u snel twee identieke boeken tegelijk krijgen. Als u maar één boek nodig heeft, kunt u één exemplaar van een pagina op één zijde van een vel papier afdrukken.

Stap 7

Wanneer alle tekst is afgedrukt, verzamelt u het papierblok bij elkaar en niett u de zijkanten met paperclips of een nietmachine. Lijm de dikke omslagen en snij met een briefpapiersnijder de bundel vellen in het midden zodat je twee identieke boeken of brochures in handen hebt.

Populair per onderwerp