Een Document Opmaken?

Inhoudsopgave:

Een Document Opmaken?
Een Document Opmaken?

Video: Een Document Opmaken?

Video: Een Document Opmaken?
Video: #7 Word Tips - Leer snel je documenten opmaken en de structuur aanpassen - Word Office365 2024, Mei
Anonim

Het opmaken van een document bestaat uit het naar een bepaalde opmaakstandaard brengen. Heel vaak moet men zich bij het ontwerpen van een tekst laten leiden door de gespecificeerde normen, die betrekking hebben op inspringingen, spatiëring, lettergroottes en -stijl, enz. In de regel wordt een kant-en-klare, getypte tekst opgemaakt. Met andere woorden, de volgorde van documentopmaak is als volgt: alle tekst in een gebruiksvriendelijke vorm typen en vervolgens de opmaakparameters bewerken.

Een document opmaken?
Een document opmaken?

Noodzakelijk

een computer met een besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Om de tekst op te maken, moet u deze eerst selecteren. Om dit te doen, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + A (Latijn A) om de volledige tekst te selecteren (dit kan via het menu "Bewerken" -> "Alles selecteren") of selecteer een deel van de tekst met de linkermuisknop ingedrukt. Een alternatieve optie om een deel van de tekst te selecteren: houd de Shift-toets ingedrukt en verplaats de cursor met de pijltjes "rechts" en "links". De tekst na de cursor wordt gemarkeerd.

Stap 2

Ga verder met het opmaken van uw document. Stel op de werkbalk de gewenste letterstijl (vaak Times New Roman of Arial) en lettergrootte in. Houd er rekening mee dat als de tekenstijl in het hele document hetzelfde moet zijn, de grootte van sommige delen kan verschillen. Soms worden koppen bijvoorbeeld iets groter gemaakt dan de hoofdtekst.

Stap 3

Lijn de tekst uit met de marges van het document. Dit kan worden gedaan met behulp van de juiste knoppen op de werkbalk of via het menu dat wordt geopend door met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst te klikken - "Alinea". Alle tekst kan links uitgelijnd, rechts uitgelijnd (in zeer zeldzame gevallen) en uitgevuld (meest gebruikelijk) worden uitgelijnd. Voor koersuitlijning wordt meestal de optie "Midden" gebruikt.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde deel van de tekst en selecteer "Alinea" in het menu. Stel de parameters in voor basisinspringing, inspringing van de eerste regel, regelafstand en voor en na alinea-afstand. Bovendien kunt u de inspringingen bewerken met behulp van het raster boven en rechts van het document, weergegeven in de vorm van een centimeterschaal. Verplaats hiervoor de schuifregelaars met de muis.

Aanbevolen: