Een Boekje Opmaken?

Inhoudsopgave:

Een Boekje Opmaken?
Een Boekje Opmaken?

Video: Een Boekje Opmaken?

Video: Een Boekje Opmaken?
Video: Brochure maken A5 InDesign printen als dubbelzijdig boekje vanuit PDF 2024, April
Anonim

Een boekje is een kleine oplage, meestal één pagina. Het doel is om de lezer vertrouwd te maken met het bedrijf, het aanbod van producten en diensten, en om contactgegevens te verkrijgen. Hoe het op te lossen?

Een boekje opmaken?
Een boekje opmaken?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - vaardigheden in het werken met Adobe Photoshop.

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop om de lay-out van het boekje te starten. Ontwerp eerst uw toekomstige boekje op een stuk papier, vouw het zoals uw boekje zal worden gevouwen en bepaal waar welke informatie moet komen te staan. Bepaal onmiddellijk de namen van deze samenstellende delen om de laaggroepen in Photoshop met dezelfde namen te noemen.

Stap 2

Maak een nieuw document in Adobe Photoshop om te beginnen met het maken van uw brochure. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + R om de liniaal te laten verschijnen, houd de linkermuisknop ingedrukt en trek een richtlijn horizontaal uit, net zo verticaal. Plaats de hulplijnen volgens de randen van het document. Voeg een inch toe aan de breedte en hoogte van het document met behulp van het menu Afbeelding - Canvasgrootte om het boekje later bij te snijden.

Stap 3

Maak drie kolommen met behulp van het gereedschap Rechthoek. Maak er twee exemplaren van om het A4-blad in drie kolommen te verdelen. Selecteer de drie rechthoeken, sleep het rechterknooppunt naar de rechterrand, druk op Enter. De rechthoeken zullen in gelijke verhoudingen uitzetten. Selecteer de middelste, stel nieuwe hulplijnen in en verwijder de rechthoeken om een boekje met drie tabbladen te maken. Maak de achtergrond voor het boekje met het gereedschap Verfemmer en verloop. Gebruik kant-en-klare texturen om effecten toe te voegen.

Stap 4

Vul nu de brochure in met grafische elementen, voeg de nodige tekst toe. Gebruik bij het werken met lagen verschillende overvloeieffecten, zoals schaduw- en overvloeimodi. De titel van het boekje moet in de rechterkolom worden toegevoegd en de contactgegevens in de linkerkolom. Plaats in de middelste kolom een afbeelding die de activiteiten van het bedrijf beschrijft. Je hebt een boekje omslag klaar.

Stap 5

Maak kopieën van alle gemaakte lagen, verwijder de tekst ervan. Vul de kolommen in met tekst over uw bedrijf, deze informatie komt in het boekje te staan. Sla het bestand op in *.pdf-formaat. De brochure is nu compleet in Adobe Photoshop.

Aanbevolen: