Hoe Het Verwijderen Van Bestanden Te Voorkomen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Verwijderen Van Bestanden Te Voorkomen
Hoe Het Verwijderen Van Bestanden Te Voorkomen

Video: Hoe Het Verwijderen Van Bestanden Te Voorkomen

Video: Hoe Het Verwijderen Van Bestanden Te Voorkomen
Video: Bestanden verwijderen 2024, April
Anonim

Veel pc-gebruikers hebben kritieke gegevens die nooit verloren mogen gaan. Natuurlijk kunt u een dozijn kopieën maken van een bijzonder belangrijk bestand op verschillende media - van schijf tot e-mailinbox. Maar er is een manier om te doen zonder extra programma's en kosten. Laten we eens kijken naar het algoritme van acties in Windows 7.

Hoe het verwijderen van bestanden te voorkomen
Hoe het verwijderen van bestanden te voorkomen

instructies:

Stap 1

Controleer of u beheerdersrechten voor de computer hebt. Anders kunt u de vereiste toegangsparameters niet starten en configureren. De controle is heel eenvoudig: klik op de knop "Start" en open vervolgens het "Configuratiescherm". Begin door te dubbelklikken op het menu Gebruikersaccounts. Er zal een lijst zijn van alle accounts die zich op de computer bevinden, en onder de naam staat het account "Beheerder" of "Beperkt account".

Stap 2

Het tweede dat u moet controleren, is welk bestandssysteem wordt gebruikt. Uw bestand bevindt zich bijvoorbeeld op station D, open vervolgens "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op het pictogram van station D. Selecteer het menu-item "Eigenschappen" - een venster met informatie over de logische schijf wordt onmiddellijk geopend. Zoek wat er tegenover de woorden "Bestandssysteem" staat. Het is noodzakelijk dat het het NTFS-systeem is - het is dit systeem dat de scheiding van toegangsrechten ondersteunt. Als het systeem FAT32 is, kunt u de logische schijf formatteren in NTFS. Vergeet alleen het belangrijke punt niet: bij het formatteren worden alle gegevens van de schijf verwijderd.

Stap 3

Stel dat u beheerdersrechten heeft voor de computer en dat het bestandssysteem geschikt is - NTFS. Zoek het bestand dat u wilt beschermen tegen verwijdering. Klik met de rechtermuisknop op het bestandspictogram en selecteer het menu Eigenschappen. Er verschijnt een venster met verschillende tabbladen waarin u het tabblad "Beveiliging" zoekt en selecteert.

Stap 4

In de bovenste helft ziet u een lijst met gebruikersgroepen die toegang hebben tot dit bestand. Wijzig de gebruikersrechten om te voorkomen dat een bestand wordt verwijderd. Er zijn verschillende soorten rechten, bijvoorbeeld "Volledig beheer", "Wijzigen", "Lezen", "Lezen en wijzigen", "Speciale machtigingen". Zodat niemand anders dan u een specifiek bestand kan verwijderen, is "lees"-toegang geschikt - dan kan het bestand worden geopend, maar het is niet mogelijk om het te verwijderen, te wijzigen, te beschadigen (als het tekst is).

Stap 5

Om de toegangsrechten tot het bestand te differentiëren, klikt u op de knop "Wijzigen". Bijna hetzelfde venster verschijnt: bovenaan worden gebruikers vermeld, onderaan categorieën toegangsrechten. Maar met één verschil: tegenover de rechten staan twee kolommen - "Weigeren" en "Toestaan" - met de mogelijkheid om voor elke regel een vinkje te plaatsen.

Stap 6

Om het verwijderen van een bestand te verbieden, klikt u op de knop "Geavanceerd" en vervolgens op - "Machtigingen wijzigen". Er wordt een nieuw venster geopend waarin het selectievakje "Machtigingen overnemen" wordt uitgeschakeld. Er verschijnt een waarschuwingsvenster waarin wordt gewaarschuwd dat overgenomen machtigingen zijn verwijderd. Selecteer in dit venster de knop "Verwijderen" en bevestig door op de knop "Toepassen" te klikken. Herhaal daarna stap 3, 4 en 5, verbied volledige toegang en klik op "Toepassen".

Aanbevolen: