Hoe De Beveiliging Voor Het Schrijven Van Bestanden Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Beveiliging Voor Het Schrijven Van Bestanden Te Verwijderen
Hoe De Beveiliging Voor Het Schrijven Van Bestanden Te Verwijderen

Video: Hoe De Beveiliging Voor Het Schrijven Van Bestanden Te Verwijderen

Video: Tips en Tricks #9 Hoe beveilig je bestanden 2022, December
Anonim

Soms, wanneer u probeert een bestand te wijzigen of te verwijderen, zal het besturingssysteem u laten weten dat dit niet kan omdat het bestand tegen schrijven is beveiligd. In sommige gevallen kan dit obstakel niet worden verwijderd, bijvoorbeeld als het bestand op een CD-R-schijf staat met een voltooide opname. Voor andere gevallen is het mogelijk om oplossingen te vinden, waarvan er enkele hieronder worden gegeven.

Hoe de beveiliging voor het schrijven van bestanden te verwijderen
Hoe de beveiliging voor het schrijven van bestanden te verwijderen

instructies:

Stap 1

In het eenvoudigste geval kan het voldoende zijn om het selectievakje "Alleen lezen" in de bestandskenmerken uit te schakelen. Om er te komen, klikt u met de rechtermuisknop op het problematische bestand en selecteert u de onderste regel in het contextmenu ("Eigenschappen"). Het vereiste attribuut bevindt zich op het tabblad Algemeen van het venster met bestandseigenschappen.

Stap 2

Als het bestand waarin u geïnteresseerd bent zich op een andere computer op het lokale netwerk bevindt, kan de reden zijn dat de netwerkgebruikers geen toestemming hebben om dit bestand te wijzigen. Om de juiste machtiging te verlenen, moet een gebruiker met beheerdersrechten op die computer er met de rechtermuisknop op klikken en Delen en beveiliging selecteren in het contextmenu. Het venster met mapeigenschappen wordt geopend, waar u op het tabblad "Beveiliging" een groep netwerkgebruikers moet selecteren en de vakjes naast de bijbehorende items moet aanvinken - ofwel "Volledige toegang", of "Wijzigen" of "Opnemen".

Stap 3

Als er zich een probleem voordoet met een systeembestand op uw eigen computer, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu, gaat u naar het tabblad Beveiliging en klikt u daar op de knop Geavanceerd. Als gevolg hiervan wordt een ander venster geopend waar u het tabblad "Eigenaar" nodig heeft. Selecteer in de lijst onder het kopje "Wijzig eigenaar in" de regel met het account van de gebruiker met wiens login u bent ingelogd. Door hier op de knop "OK" te klikken, wijzigt u de oude eigenaar van dit bestand en wijst u het aan uzelf toe. Klik vervolgens op de knop "OK" om de wijzigingen vast te leggen in het venster met bestandseigenschappen.

Zodra u de eigenaar van het bestand wordt, mogen er geen obstakels meer zijn voor het schrijven of verwijderen.

Stap 4

Een andere reden voor de onmogelijkheid om het bestand te manipuleren kan zijn dat het op dit moment betrokken is bij het werk van een programma. Als het een toepassing is, sluit deze dan gewoon. Als het een systeembestand is, kunt u proberen het programma geforceerd te sluiten met behulp van Windows Taakbeheer. Om het uit te voeren, drukt u op de toetscombinatie alt = "Image" + CTRL + Delete. Op het tabblad "Processen" moet u degene vinden die u nodig hebt, erop klikken en op de knop "Proces beëindigen" klikken. Als dit niet lukt, start u uw computer opnieuw op in de veilige modus en voert u de bewerking daar uit. In de veilige modus werkt het besturingssysteem in afgekapte vorm, dus het is zeer waarschijnlijk dat het bestand dat u nodig hebt niet zal worden gebruikt.

Populair per onderwerp