Hoe Te Voorkomen Dat Gebruikers Bestanden Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Te Voorkomen Dat Gebruikers Bestanden Verwijderen
Hoe Te Voorkomen Dat Gebruikers Bestanden Verwijderen

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Gebruikers Bestanden Verwijderen

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Gebruikers Bestanden Verwijderen
Video: Bestanden verwijderen 2024, Mei
Anonim

Bij het werken in een lokaal netwerk wordt het noodzakelijk om informatie niet alleen te beschermen tegen economische spionage, maar ook tegen onjuiste gebruikersacties. Met behulp van Windows-hulpprogramma's kunt u voorkomen dat gedeelde bestanden worden verwijderd.

Hoe te voorkomen dat gebruikers bestanden verwijderen
Hoe te voorkomen dat gebruikers bestanden verwijderen

instructies:

Stap 1

Log in op het systeem met beheerdersrechten. Open in het "Configuratiescherm" het gedeelte "Mapopties", ga naar het tabblad "Beeld" en verwijder het vinkje bij "Gebruik eenvoudig delen …"

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de map die de gewenste bestanden bevat. Selecteer in het vervolgkeuzemenu "Eigenschappen" en klik op het tabblad "Beveiliging" op "Geavanceerd".

Stap 3

Dubbelklik op het tabblad Effectieve machtigingen op de lege ruimte in de sectie Permissie-items. Klik in het nieuwe venster op "Wijzigen" en voer de naam van het account in, waarvan de eigenaar geen bestanden mag verwijderen. Klik op OK om te bevestigen.

Stap 4

Vink in het venster Permission Items het selectievakje Weigeren aan naast Submappen en bestanden verwijderen en verwijderen. Verbied zo nodig andere acties voor dit account. Bevestig door op OK te klikken

Stap 5

Als het tabblad "Beveiliging" niet beschikbaar is, belt u de regel "Openen" in het menu "Start" of de sneltoets Win + R. Voer de opdracht gpedit.msc in en vouw de modules Gebruikersconfiguratie, Beheersjablonen en Windows-componenten uit.

Stap 6

Controleer in de map Verkenner de status van het beleid Tabblad Beveiliging verwijderen. Als het is ingeschakeld, klikt u met de rechtermuisknop om het vervolgkeuzemenu te openen, selecteert u "Eigenschappen" en verplaatst u het keuzerondje naar de positie "Niet geconfigureerd". Klik op OK om te bevestigen

Stap 7

Als u Windows Home Edition op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u deze wijzigingen aanbrengen in de Veilige modus. Start uw computer opnieuw op en druk na de eerste peiling van de hardware op F8. Selecteer "Veilige modus" in het menu met opstartopties.

Stap 8

Antwoord "Ja" op de vraag van het systeem over het blijven werken in deze modus. Nadat Windows is opgestart, klikt u met de rechtermuisknop op de gewenste map, selecteert u "Eigenschappen" en gaat u naar het tabblad "Beveiliging" - in deze modus is deze beschikbaar.

Aanbevolen: