Hoe Het Aanmaken Van Thumbs.db Te Voorkomen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aanmaken Van Thumbs.db Te Voorkomen
Hoe Het Aanmaken Van Thumbs.db Te Voorkomen

Video: Hoe Het Aanmaken Van Thumbs.db Te Voorkomen

Video: Hoe Het Aanmaken Van Thumbs.db Te Voorkomen
Video: Что такое Thumbs.db? 2024, April
Anonim

Het bestand Thumbs.db wordt gebruikt door Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Vista en andere Microsoft-besturingssystemen. Het bestand wordt aangemaakt bij de eerste en volgende opening van de map met grafische afbeeldingen. Het slaat miniaturen op van de mapafbeeldingen voor de "Thumbnails"-modus van de Explorer. De noodzaak om het maken van het bestand Thumbs.db niet toe te staan, kan om verschillende redenen ontstaan. De aanwezigheid van een dergelijk bestand in de map met distributie via de tracker kan leiden tot een wijziging in de distributie-hash met alle gevolgen van dien. Als een map veel grafische afbeeldingen bevat, kan de totale grootte van miniatuurbestanden behoorlijk groot zijn, wat het openen van de map met afbeeldingen vertraagt.

Aanmaken van thamb.db-bestanden uitschakelen
Aanmaken van thamb.db-bestanden uitschakelen

Noodzakelijk

Computer, besturingssysteem Windows XP / Vista / 7

instructies:

Stap 1

Voor Windows XP moet u het volgende doen om het aanmaken van het bestand Thumbs.db uit te schakelen: Klik op de knop "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm". Start "Mapopties" en in het venster dat verschijnt, schakelt u over naar het tabblad "Beeld". Zoek de regel "Miniaturen niet in cache plaatsen" en vink het vakje ernaast aan. Klik op de knop "Toepassen" onderaan het venster en sluit het venster. Thumbs.db-bestanden worden niet langer gegenereerd.

Stap 2

Voor Windows Vista en Windows 7 moet u verschillende dingen doen omdat op deze systemen de functie voor het voorkomen van het maken van Thumbs.db-bestanden naar een andere locatie is verwijderd. Klik op "Start" en vervolgens op de regel "Accessoires". Er gaan nog een paar regels open. Selecteer het item "Uitvoeren". Het "Run"-venster kan worden opgeroepen door eenvoudig op de "Win- en r"-toetsen te drukken (de "Win"-toets wordt aangegeven door een geblokte vlag op het toetsenbord). Voer in het venster dat verschijnt "gpedit.msc" in, zonder de aanhalingstekens. Er verschijnt een nieuw venster, verticaal in tweeën gedeeld. Selecteer in de linkerhelft van het venster de tak "Gebruikersconfiguratie".

Stap 3

Dan "Administratieve Sjablonen". Selecteer links of rechts in het venster "Windows Components" en vervolgens "Windows Explorer". Zoek in de rechterhelft van het venster naar Miniatuurcache uitschakelen in Verborgen Thumbs.db-bestanden. Klik erop en markeer in het venster dat verschijnt het item "Ingeschakeld". Klik op "Ok" en sluit het venster.

Aanbevolen: