Hoe Heldere Audio Op Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Heldere Audio Op Te Nemen
Hoe Heldere Audio Op Te Nemen

Video: Hoe Heldere Audio Op Te Nemen

Video: Hoe Heldere Audio Op Te Nemen
Video: Hoe u Internet Audio kunt Opnemen 2024, Mei
Anonim

Voor het opnemen van puur geluid buiten de studio heb je een perfect geluiddichte ruimte, de juiste hardware, speciale software en een stille computer nodig. Dit alles is alleen mogelijk als u professioneel op dit gebied werkt.

Hoe heldere audio op te nemen
Hoe heldere audio op te nemen

Noodzakelijk

  • - microfoon;
  • - Mixer;
  • - geluidskaart;
  • - software.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u over de juiste apparatuur beschikt voor een goede geluidsopname. Ten eerste heb je een hooggevoelige microfoon met geluidsversterking, een mengpaneel of een computer met een goede geluidskaart nodig. U kunt ook verwijderbare draagbare kaarten gebruiken - het geluid dat erop wordt opgenomen is ook vrij helder.

Stap 2

Zorg ook voor de volledige afwezigheid van extern geluid, bijvoorbeeld straatlawaai, een werkende systeemeenheid (het is het beste om de stilste laptopmodellen te gebruiken), vergeet geluidsisolatie niet.

Stap 3

Selecteer uw opnamesoftware. Standaard of eenvoudige hulpprogramma's zijn hier volledig ongepast, aangezien de meeste van hen een minimale set instellingen hebben die niet geschikt zijn voor het opnemen van schoon geluid. U kunt het beste de softwarehulpprogramma's van Sony gebruiken. Ze zijn niet gratis, maar ze bieden u een reeks essentiële functies.

Stap 4

Stel uw apparatuur in door eerst de apparaten aan te sluiten. Gebruik alleen kwaliteitskabels die door de originele fabrikanten zijn geleverd om ze aan te sluiten. Als u een mengpaneel gebruikt, configureert u indien nodig ook het meegeleverde hulpprogramma.

Stap 5

Neem audio op in een bestand voor verificatie. Pas het programma en de hardware optimaal aan en maak vervolgens een speciaal configuratiebestand om dit later bij het opnemen te gebruiken.

Stap 6

In gevallen waarin u eenmalig een geluidsopname moet maken, maakt u gebruik van studioverhuur. Meestal rekenen ze uurtarieven. Als u wilt weten waar u dergelijke studio's in uw omgeving kunt vinden, gaat u naar het stadsportaal of forum; u kunt ook contact opnemen met de medewerkers van plaatselijke recreatiecentra om de nodige informatie te verkrijgen.

Aanbevolen: