Een Bestand In Meerdere Delen Splitsen

Inhoudsopgave:

Een Bestand In Meerdere Delen Splitsen
Een Bestand In Meerdere Delen Splitsen

Video: Een Bestand In Meerdere Delen Splitsen

Video: Een Bestand In Meerdere Delen Splitsen
Video: Documenten splitsen in documents 2024, April
Anonim

Om een bestand in verschillende delen te splitsen, gebruikt u gewoon de archiver (WinRAR) of opdrachten van het Total Commander-programma. Bij het opdelen van een videobestand in delen is het echter efficiënter om speciale programma's te gebruiken.

een bestand splitsen in Total Commander
een bestand splitsen in Total Commander

Noodzakelijk

Computer; programma's: WinRAR, Total Commander, VirtualDub, Splitter

instructies:

Stap 1

Een van de snelste en gemakkelijkste manieren om bestanden te splitsen, is door een archief met meerdere volumes te maken met WinRAR. Plaats de muisaanwijzer op het bronbestand en druk op de rechtertoets. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Toevoegen aan archief" en geef vervolgens in het tabblad "Algemeen" van het geopende venster het aantal bestanden van de vereiste grootte op in het submenu "Verdeel in volumes op grootte". Druk vervolgens op de knop "OK" en ontvang een paar gecomprimeerde bestanden. Het is belangrijk op te merken dat om de bestanden uit te pakken, u ze allemaal in één map moet verzamelen.

Stap 2

Een soortgelijke bestandssplitsing wordt uitgevoerd in het Total Commander-programma. Om deze bewerking uit te voeren, gaat u naar het submenu "Bestand" van het bovenste programmapaneel, vinkt u het item "Bestand splitsen" aan, specificeert u in het venster dat verschijnt de grootte van de nieuwe bestanden en geeft u op waar het archief moet worden opgeslagen. Na het indrukken van de "OK"-toets ontvangt de gebruiker een map met veel gecomprimeerde delen van het originele bestand.

Stap 3

AVI-bestand is een van de meest voorkomende formaten voor het opslaan van video-informatie. Vrijwel alle videobestanden zijn groot genoeg. Daarom moeten dergelijke bestanden in verschillende delen worden opgesplitst. Er is een programma genaamd VirtualDub voor deze procedure. Om het bestand te splitsen, voert u het programma uit en specificeert u in de twee onderste vensters de vereiste grootte van elk bestandsfragment. Open vervolgens het tabblad "Video" en vink het vakje naast "Streaming Copy" aan. Opslaan moet gebeuren als "gesegmenteerd AVI-bestand". Het wordt aanbevolen om de nieuwe bestanden namen te geven die u zullen helpen de afzonderlijke delen snel te identificeren, zodat ze met succes kunnen worden gecombineerd.

Het splitsen van bestanden wordt op dezelfde manier gedaan door het programma Splitter.

Aanbevolen: