Video Comprimeren Zonder Kwaliteitsverlies Losing

Inhoudsopgave:

Video Comprimeren Zonder Kwaliteitsverlies Losing
Video Comprimeren Zonder Kwaliteitsverlies Losing

Video: Video Comprimeren Zonder Kwaliteitsverlies Losing

Video: Compress video without losing quality! 2022, December
Anonim

Videobestanden worden beschouwd als een van de meest omslachtige in de digitale wereld. Soms kan het nodig zijn om zo'n bestand te comprimeren, maar het verkleinen van de grootte leidt meestal tot kwaliteitsverlies van het eindproduct. U kunt verliezen echter minimaliseren of zelfs proberen te vermijden.

Video comprimeren zonder kwaliteitsverlies losing
Video comprimeren zonder kwaliteitsverlies losing

Het is nodig

  • • een computer;
  • • video bestand;
  • • beschikbaarheid van speciale software

instructies:

Stap 1

Vaker wel dan niet, zijn gebruikers stomverbaasd wanneer ze voor het eerst analoge videodigitalisatie tegenkomen. Een gewone, schijnbaar half uur durende clip kan tot tien gigabyte in beslag nemen. Als er meerdere van dergelijke films zijn, zijn er geen schijven voldoende om deze op te slaan. Met behulp van het VirtualDub-programma en ingebouwde codecs kan de videogrootte redelijk acceptabel worden gemaakt zonder kwaliteitsverlies.

Stap 2

VirtualDub is gratis en u kunt het downloaden van de site van de ontwikkelaar of van een willekeurige gratis softwaremap. Bovendien heeft VirtualDub al lang een Russischtalige interface, dus het zal niet moeilijk zijn om erachter te komen.

Stap 3

Open uw videobestand in het VirtualDub-programma. Het eerste frame van uw film wordt geopend in het programmavenster. Het is beter om de audiotrack ongewijzigd te laten, dus klik op het item Audio in het menu en selecteer de functie Direct stream kopiëren. Om de videostream te verwerken, drukt u op de modusknoppen Video en Volledige verwerking. De volgende stap is het kiezen van het type codec voor compressie. De beste manier is om de DivX-codec te gebruiken. Het comprimeert films zonder de kwaliteit aan te tasten, en bovendien zal de op deze manier verkregen video niet alleen op een computer worden afgespeeld, maar ook op een gewone dvd-speler voor thuis. Klik daarom nogmaals op de Video-knop en vervolgens op Compressie. Selecteer DivX Pro 5.0.3 Codec in de lijst met voorgestelde codecs. Bevestig uw keuze met de knop Configureren.

Stap 4

Er wordt een extra venster geopend voor het configureren van de codec. Vink op het tabblad Profiel het vakje aan naast Bidirectionele codering gebruiken. Ga naar het tabblad Algemene parameters en stel de waarde van alle schuifregelaars in op de normale positie.

Stap 5

Selecteer op het tabblad Bitrate-parameters eerst Multipass, 1st pass, dat wil zeggen Multipass-compressie, first pass. En stel vervolgens de bitrate-parameters in. Hoe hoger de bitrate, hoe beter de kwaliteit van de resulterende video zal zijn. Laat alle andere parameters ongewijzigd. Klik één keer op OK en meteen een tweede.

Stap 6

Ga nu direct verder met het comprimeren van de film. Selecteer Bestand en vervolgens Opslaan als AVI in het menu. Hierdoor ontvang je een klein bestand, dit is nog geen video, dit is alleen streaming informatie. Ga opnieuw naar de codec-instellingen op het tabblad Bitrates-parameters en selecteer deze keer de optie Multipass, nth pass, letterlijk Multipass nth pass. Klik nogmaals tweemaal op OK en sla de video opnieuw op in AVI-formaat zoals hierboven beschreven.

Stap 7

Een dergelijke dubbele verwerking zal over het algemeen iets meer tijd vergen, maar de videoclip zal geen kwaliteit verliezen en het volume zal met verschillende ordes van grootte afnemen. Hoe hoger de kwaliteit van de originele video, hoe beter het resultaat zal zijn!

Stap 8

Om videobestanden efficiënt te converteren zonder kwaliteitsverlies, heb je krachtige apparatuur nodig. Je hebt absoluut een computer nodig, het zal moeilijk zijn om video's van een smartphone of tablet te converteren. Daarnaast heb je speciale apparatuur nodig. Een krachtig en gratis hulpprogramma dat geschikt is voor elk platform (Windows, MAC, Linux) kan bijvoorbeeld het Handbrake-programma zijn. Natuurlijk kunt u eenvoudiger programma's gebruiken, als het niet de taak is om een ​​groot en complex bestand te comprimeren. U kunt programma's vinden met Russische lokalisatie of Engelstalige programma's gebruiken.

Stap 9

Lossless datacompressie is een methode voor het comprimeren van gegevens (video, audio, afbeeldingen, digitale documenten). Door deze compressie te gebruiken, kunnen de gecodeerde elementen met bitprecisie worden hersteld. De originele gegevens worden volledig hersteld van de gecomprimeerde toestand, waardoor deze methode fundamenteel verschilt van datacompressie met verlies. Voor elk type digitale informatie zijn er in de regel optimale lossless compressie-algoritmen. Dergelijke gegevenscompressie wordt in veel toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld in bestandsarchiverings.

Stap 10

Moderne opnameapparaten schieten in hoge resolutie, dus om ruimte te besparen op het geheugen of de harde schijf van het apparaat, moet je uitzoeken hoe je video snel en zonder kwaliteitsverlies kunt comprimeren. Bij het bewerken moet je letten op de resolutie, de afwezigheid van artefacten en de framerate. Deze parameters zijn de belangrijkste die de kwaliteit bepalen. Gewoonlijk moet je, om video te comprimeren zonder kwaliteitsverlies, iets opofferen: ofwel bitsnelheid, of resolutie, of andere belangrijke parameters. In sommige gevallen blijkt het videovolume echter te verminderen door optimalisatie en vertaling naar een efficiënter formaat.

Stap 11

Eerst moet je je voorbereiden om je video te comprimeren. Hiervoor hebben we een speciaal conversieprogramma nodig. Ze hebben meestal een visuele, intuïtieve interface en zijn gemakkelijk te gebruiken. Dergelijke programma's doen uitstekend werk bij basistaken. Hiermee kunt u de grootte van een videobestand verkleinen zonder kwaliteitsverlies en andere bewerkingen uitvoeren. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken. Het is het beste om gratis programma's te gebruiken die specifiek gericht zijn op het converteren van video's, omdat ze het meest eenvoudig en duidelijk zijn om mee te werken.

Stap 12

Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, voegt u het bestand eraan toe volgens de instructies. Vervolgens moet informatie over duur, grootte, resolutie en framesnelheid verschijnen. Dit zal je helpen begrijpen of je video kunt comprimeren zonder kwaliteitsverlies door alleen dit programma te gebruiken.

Stap 13

Een andere belangrijke parameter om te onthouden bij het comprimeren van video is het wijzigen van de framesnelheid. Het is beter om de framesnelheid in de vastgelegde videobestanden niet te wijzigen, zodat er geen kwaliteitsverlies optreedt. Maar als je wilt experimenteren met slow motion-opnamen, kun je proberen de framesnelheid te wijzigen met speciale programma's.

Populair per onderwerp