Een Computer Loskoppelen Via Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Computer Loskoppelen Via Een Lokaal Netwerk
Een Computer Loskoppelen Via Een Lokaal Netwerk

Video: Een Computer Loskoppelen Via Een Lokaal Netwerk

Video: Een Computer Loskoppelen Via Een Lokaal Netwerk
Video: How to Setup or Configure LAN Internet Connection to Laptop or Desktop PC 2024, April
Anonim

Het loskoppelen van de computer van het lokale netwerk kan op verschillende manieren. In feite is dit een minieme operatie, die zelfs een persoon zonder bepaalde vaardigheden aankan.

Een computer loskoppelen via een lokaal netwerk
Een computer loskoppelen via een lokaal netwerk

instructies:

Stap 1

Als, wanneer de computer is ingeschakeld, de stekker van de internetkabel in de modemconnector zit, verbreek dan de verbinding via het lokale netwerk door met de rechtermuisknop te klikken op het bijbehorende pictogram in het programmapaneel dat op de achtergrond wordt uitgevoerd. In het menu dat wordt geopend, selecteert u eenvoudig de actie "Uitschakelen". Een soortgelijk effect zal ook zijn als u met de linkermuisknop op dit pictogram dubbelklikt, terwijl u in het geopende venster de juiste actie selecteert en even wacht tot de computer in het lokale netwerk is uitgeschakeld.

Stap 2

Open de map met netwerkverbindingen in het configuratiescherm van uw computer. Dubbelklik met de linkermuisknop op de lokale netwerkverbinding, klik in het geopende venster op de knop "Verbinding verbreken". Deze methode is vergelijkbaar met de eerste, het is relevant in het geval dat u niet bent geconfigureerd om de bijbehorende snelkoppeling op de taakbalk weer te geven.

Stap 3

Als u uw computer moet loskoppelen van het lokale netwerk zodat het IP-adres verandert, verbreek dan alle actieve verbindingen met een van de hierboven beschreven methoden. Verwijder voorzichtig de stekker van de internetkabel uit de modem en wacht een paar minuten. Sluit hem vervolgens weer aan (werkt alleen als je een dynamisch adrestype hebt).

Stap 4

Om verder werk op internet uit te voeren, opent u de map met netwerkverbindingen via het menu "Start" of op het bedieningspaneel. Dubbelklik op het lokale netwerkpictogram, daarna zou een klein opstartvenster moeten verschijnen. De procedure vereist uw tussenkomst niet. Wacht even totdat uw computer DNS- en IP-adressen heeft gekregen. Vervolgens kunt u verbinding maken met internet.

Stap 5

Gebruik de meest gebruikelijke manier om de verbinding via het lokale netwerk te verbreken - trek gewoon de draad uit de overeenkomstige connector van de LAN-modem, wacht even totdat de verbinding in het systeem opnieuw is ingesteld.

Aanbevolen: