Hoe Spraak Op De Computer Op Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Spraak Op De Computer Op Te Nemen
Hoe Spraak Op De Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Spraak Op De Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Spraak Op De Computer Op Te Nemen
Video: Zo maak je een SCHERMOPNAME | op Computer of Telefoon | de Videomakers 2024, April
Anonim

Zelfs 10 jaar geleden werd professionele opname van je stem beschouwd als het lot van rijke mensen, waaronder alle popartiesten. Vandaag is het beeld drastisch veranderd. Je kunt naar elke opnamestudio komen en proberen je stem op te nemen, de prijzen zijn niet zo exorbitant als vroeger. Maar met de aanwezigheid van speciale programma's werd het mogelijk om thuis een stem op te nemen. Met een goede technische verwerking zullen thuisopnames moeilijk te onderscheiden zijn van studio-opnames.

Hoe spraak op de computer op te nemen
Hoe spraak op de computer op te nemen

Noodzakelijk

Audacity-software

instructies:

Stap 1

Laten we de Audacity-audio-editor gebruiken. Hiermee kunt u niet alleen de opnamen bewerken, maar ook uw eigen opnamen maken door uw stem over een bestaande melodie te leggen. Het is ook mogelijk om je stem apart op te nemen. Selecteer bij het starten van de installatie uw moedertaal. Het programma ondersteunt een groot aantal talen. Nadat u het programma heeft gestart, ziet u het hoofdvenster van het programma met een werkbalk.

Stap 2

Om een stem op te nemen over een opname, bijvoorbeeld "backing tracks", moet u op het menu "Bestand" klikken - het item "Importeren" selecteren - en vervolgens "Audio" selecteren. De melodie van uw keuze verschijnt in het hoofdvenster. Luisteren naar deze melodie kan met speciale knoppen.

Stap 3

Sluit uw microfoon aan en start Windows Mixer door te dubbelklikken op het luidsprekerpictogram in het systeemvak (tray). Verhoog indien nodig het microfoonvolume door de schuifregelaar omhoog te bewegen. Klik op de knop "Opnemen in het programmavenster" om een testopname te maken. Na een paar seconden opnemen kunt u het stoppen.

Stap 4

Als uw stem zachter is dan de melodie zelf, past u het microfoonvolume aan onder de opnameknop. Nadat u een succesvolle opname hebt gemaakt, klikt u op het menu "Bestand", selecteert u "Project opslaan als".

Stap 5

Als u een voltooid nummer wilt opslaan zodat u het in de speler kunt beluisteren, klikt u op het menu "Bestand", selecteert u "Exporteren". Geef het bestandsformaat op en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: