Heldere Ogen Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Heldere Ogen Maken In Photoshop
Heldere Ogen Maken In Photoshop

Video: Heldere Ogen Maken In Photoshop

Video: Heldere Ogen Maken In Photoshop
Video: Ogen ophelderen tutorial 2024, April
Anonim

Om een fotografisch portret expressief en levendig te maken, is het noodzakelijk om de ogen van de persoon op de foto te benadrukken. De tools van de grafische editor van Photoshop maken het niet alleen mogelijk om de ogen helder te maken, maar ook om hun kleur volledig te veranderen, waardoor het gezicht aantrekkelijk en gedenkwaardig wordt.

Heldere ogen maken in Photoshop
Heldere ogen maken in Photoshop

instructies:

Stap 1

Photoshop openen. Schakel het lagenpalet in door op F7 te drukken. Selecteer en open de gewenste foto. Het is wenselijk, maar niet noodzakelijk, dat de foto groot genoeg is. Maak een kopie van de achtergrondlaag. Klik met de rechtermuisknop op de verankerde achtergrondlaag en kies Laag dupliceren in het menu.

Stap 2

Klik op de laag Achtergrondkopie om deze te activeren. Wijzig de overvloeimodus Normaal ("Normaal") in Scherm ("Lightening") in de linkerbovenhoek van het venster. Klik op het tabblad Laag van het bovenste menu en selecteer eerst Laagmasker en vervolgens Alles verbergen. Hiermee wordt een masker aan de laag toegevoegd.

Stap 3

Selecteer een penseel uit de toolbox of druk op AND op je toetsenbord. Zet de penselen op wit. Zoom in op de foto met behulp van de Navigator. Verf over de ogen op het masker. Verminder de dekking in het deelvenster Lagen tot de waarde die het beste bij u past. Typ in het vak met 100% als de gewenste waarde.

Stap 4

Maak de iris op een andere manier helderder. Open en vergroot de afbeelding. Druk op het toetsenbord op Sh. In het lagenpaneel ziet u dat de gebruikte tool ingedrukt lijkt te zijn. Klik met de rechtermuisknop op de tool en selecteer de Dodge Tool ("Clarifier").

Stap 5

Dupliceer de achtergrondlaag met Ctrl + J. Verf meerdere keren over de iris met het gereedschap Ontwijken. Verlaag indien nodig de dekking van de laag of wijzig de overvloeimodus in Overlay of Zacht licht.

Stap 6

Gebruik de magnetische lasso om het uiterlijk van uw ogen te verbeteren. Open de foto. Selecteer de iris met de Magnetic Lasso Tool. Deze tool kan worden geactiveerd door op de L-knop te drukken en op de werkbalk door met de rechtermuisknop op de tool te klikken. Selecteer "Magnetische lasso". Kopieer de selectie door op Ctrl + J te drukken. Wijzig de overvloeimodus in Scherm ("Lightening") en pas indien nodig de dekking aan.

Stap 7

Open de gewenste foto. Maak een nieuwe laag door op Ctrl + Shift + N te drukken. Neem een zachte witte borstel en schilder twee plekken op de iris op een nieuwe laag. Wis het overtollige met het gummetje. Wijzig de overvloeimodus in "Overlay". Wijzig de dekking om het gewenste resultaat te bereiken.

Stap 8

Open de afbeelding. Selecteer de ogen met de Magnetic Lasso Tool. Open het tabblad van het bovenste menu Laag ("Lagen"), dan de groep Nieuwe aanpassingslaag ("Nieuwe aanpassingslaag") en klik daar op Curven ("Curven"). Verplaats het gebogen venster dat opent zodat je de ogen kunt zien. Zet punten op een rechte lijn en buig deze. Sleep de punten terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Volg het resultaat. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt, klikt u op OK.

Aanbevolen: