Hoe Twee Laptops Te Netwerken

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Laptops Te Netwerken
Hoe Twee Laptops Te Netwerken

Video: Hoe Twee Laptops Te Netwerken

Video: Hoe Twee Laptops Te Netwerken
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, Mei
Anonim

Door een lokaal thuisnetwerk te maken en correct in te stellen, kunt u snel informatie tussen apparaten uitwisselen. Daarnaast is het mogelijk om vanaf meerdere pc's of laptops tegelijk tegelijkertijd toegang te krijgen tot internet.

Hoe twee laptops te netwerken
Hoe twee laptops te netwerken

Noodzakelijk

Patch koord

instructies:

Stap 1

Er kunnen twee hoofdmethoden worden gebruikt om een lokaal netwerk tussen twee mobiele computers te creëren: een patchkabelverbinding of een Wi-Fi-verbinding. Als je de voorkeur geeft aan een kabelverbinding, koop dan een reverse-crimp breakout-kabel.

Stap 2

Sluit de LAN-connectoren aan op de netwerkkaarten van beide mobiele computers. Zet de laptops aan en wacht tot de besturingssystemen zijn geladen. Open op de eerste laptop de eigenschappen van de netwerkadapter die is aangesloten op de tweede mobiele computer. Begin met het configureren van TCP / IP-parameters.

Stap 3

Voer het gewenste permanente IP-adres in, bijvoorbeeld 184.126.15.1. Klik op de knop Toepassen. Sluit het instellingenmenu. Stel op dezelfde manier het statische IP-adres in voor de NIC van de andere mobiele computer. Wijzig het laatste segment van het adres zodat ze zich op hetzelfde subnet bevinden.

Stap 4

Wil je geen kabel gebruiken, dan verbind je de laptops draadloos via wifi. Open het Netwerkcentrum op een van uw mobiele computers. Selecteer het menu "Draadloze netwerken beheren".

Stap 5

Zoek de knop Toevoegen op de werkbalk en klik erop. Selecteer Computer-naar-computernetwerk maken. Ga naar het volgende instellingenmenu.

Stap 6

Stel de parameters voor uw draadloze netwerk in. Zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord invoert. Vink het vakje aan naast 'Deze netwerkinstellingen opslaan'. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien.

Stap 7

Ga naar de tweede laptop. Activeer het zoeken naar draadloze netwerken. Markeer het nieuw gemaakte toegangspunt en klik op de knop "Verbinden". Wacht tot de verbinding met de eerste laptop tot stand is gebracht. Wijzig de parameters van de draadloze adapters zoals beschreven in de derde stap.

Aanbevolen: