Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Vervangen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Vervangen
Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Vervangen

Video: Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Vervangen

Video: Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Vervangen
Video: Achtergrondkleur vervangen (Photoshop) 2024, Maart
Anonim

Het komt vaak voor dat jullie allemaal van fotografie houden, behalve de achtergrond, die wordt vervangen door iets meer pittoresk en origineels. De mogelijkheid om foto's te combineren en de achtergrond ermee te vervangen, zal zeer nuttig voor u zijn in de ervaring van het ontwerpen en verwerken van foto's. Met behulp van de achtergrond kun je elke foto, zelfs de meest gewone, onherkenbaar veranderen. Onder de vele technieken om de achtergrond te veranderen, zijn er zowel complexere als eenvoudigere.

Hoe de achtergrond in een foto te vervangen
Hoe de achtergrond in een foto te vervangen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Open twee foto's waaruit u één gemeenschappelijke gaat maken. Deze foto's moeten ongeveer dezelfde grootte en resolutie hebben, en dezelfde kwaliteit.

Kopieer de achtergrondfoto en plak deze op de geopende foto met de objecten die later op de nieuwe achtergrond verschijnen.

Zolang je kunt zien dat de nieuwe achtergrond de foto volledig bedekt en er geen objecten op zichtbaar zijn.

Stap 2

Het is heel eenvoudig om de benodigde objecten via de achtergrond te onthullen.

Voeg een masker toe (Laagmasker toevoegen) aan de achtergrondlaag, die zich bovenaan de lijst met lagen bevindt. Selecteer "Alles verbergen" - het witte vierkant wordt gevuld met zwart, waardoor de maskerafbeelding onzichtbaar wordt. Zoals je ziet is de achtergrond verdwenen en kijk je weer naar de foto met objecten.

Stap 3

Neem een middelgrote borstel en kies wit uit het palet. Vergroot de foto zodat u er gemakkelijk mee kunt werken en zodat u geen enkel element mist. Begin voorzichtig over de gebieden te schilderen waarvan u wilt dat de nieuwe achtergrond wit is. U zult zien dat de achtergrondafbeelding begint te verschijnen. Borstel alleen die gebieden die moeten worden gevuld met de nieuwe achtergrond. Het is niet nodig om mensen en objecten op de foto aan te raken, die op de nieuwe achtergrond moeten staan. Wanneer je bij kleine en complexe elementen komt die netjes van de achtergrond moeten worden gescheiden, zoom dan nog meer in, pak een dunne borstel en schilder op moeilijk bereikbare plaatsen. Nu bevindt je onderwerp zich op de gewenste achtergrond.

Aanbevolen: