Excel Aanpassen?

Inhoudsopgave:

Excel Aanpassen?
Excel Aanpassen?

Video: Excel Aanpassen?

Video: Excel Aanpassen?
Video: Kolombreedte aanpassen in Excel in centimeters 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office Excel is ontworpen voor gegevensanalyse en -verwerking, het werken met formules, spreadsheets, grafieken, grafieken. Het scala aan acties dat beschikbaar is om in deze toepassing uit te voeren, is extreem breed. Maar eerst is het nog steeds beter om kennis te maken met de programma-interface, MS Excel zelf aan te passen.

Hoe Excel aan te passen
Hoe Excel aan te passen

instructies:

Stap 1

De ontwikkelaars zorgden ervoor dat alle tools die nodig waren voor de gebruiker gemakkelijk toegankelijk waren en niet lang hoefden te zoeken. Daarom wordt het hoofdmenu "Bestand" met de gebruikelijke opdrachten "Openen", "Nieuw", "Opslaan" enzovoort geminimaliseerd onder de Office-knop in de linkerbovenhoek van het programmavenster, en opties, opdrachten en hulpmiddelen vaak gebruikt in het werk worden verplaatst naar het lint.

Stap 2

Het lint bevat tabbladen zoals Start, Invoegen, Formules, Gegevens, enzovoort. Elk tabblad bevat een aantal tools, die op hun beurt zijn onderverdeeld in categorieën en subcategorieën. Het lint kan zowel geminimaliseerd als uitgebreid worden weergegeven. Om het gewenste type lintweergave te selecteren, klikt u er met de rechtermuisknop op en markeert u het item "Lint minimaliseren" in het contextmenu met een markering, of verwijdert u de markering van dit item met de linkermuisknop.

Stap 3

Boven het lint links van de Office-knop bevindt zich de werkbalk Snelle toegang. Er kunnen knoppen worden geplaatst die de gebruiker vaak nodig heeft tijdens het werk, bijvoorbeeld met de commando's "Opslaan", "Laatste actie ongedaan maken", "Actie opnieuw uitvoeren". Als u op de pijlknop aan de rechterkant van dit paneel klikt, wordt een submenu uitgevouwen. Daarin kun je de commando's die je nodig hebt markeren met een markering, en ze verschijnen als knoppen op de werkbalk voor snelle toegang. Als er te weinig opdrachten in de lijst staan, selecteert u Meer opdrachten en voegt u knoppen toe in de uitgevouwen lijst.

Stap 4

Om de statusbalk aan te passen, klikt u met de rechtermuisknop op het onderste paneel in het programmavenster. Het menu wordt groter. Markeer met een markering die elementen die moeten worden weergegeven bij het werken met een Excel-blad: labels, paginanummers, celmodus, schaal, enzovoort.

Stap 5

Om toegang te krijgen tot geavanceerde Excel-instellingen, klikt u op de Office-knop en selecteert u "Excel-opties" helemaal aan het einde van het menu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Aan de linkerkant worden de secties weergegeven: "Basis", "Formules", "Bronnen", "Add-ins" en meer. Aan de rechterkant van elke sectie kunt u bepaalde opties selecteren om met Excel te werken, te beginnen met het wijzigen van de interfacekleur en eindigend met het instellen van parameters voor berekeningen en het werken met formules. Alle wijzigingen in de instellingen moeten met de OK-toets worden bevestigd.

Aanbevolen: