Hoe De Wifi-snelheid Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe De Wifi-snelheid Aan Te Passen
Hoe De Wifi-snelheid Aan Te Passen

Video: Hoe De Wifi-snelheid Aan Te Passen

Video: How to Improve Wi-Fi Signals in Windows Laptop (Speedup Wi-Fi) 2022, December
Anonim

Bij het instellen van een router is het erg belangrijk om het internetkanaal correct te verdelen. Dit voorkomt een situatie waarin meerdere apparaten het netwerk volledig belasten, waardoor de rest van de apparatuur geen gebruik kan maken van toegang tot het World Wide Web.

Hoe de wifi-snelheid aan te passen
Hoe de wifi-snelheid aan te passen

Het is nodig

Wifi router

instructies:

Stap 1

Het probleem is dat het starten van sommige programma's, bijvoorbeeld uTorrent, het internetkanaal behoorlijk zwaar kan belasten. Om geen voorkeur te geven aan een bepaalde computer of laptop, wordt aanbevolen om de toegestane snelheid van de internetverbinding correct te verdelen. Open uw routerinstellingen.

Stap 2

Om dit te doen, voert u het IP-adres in de browser in en drukt u op de Enter-toets. Als je al een internetverbinding hebt ingesteld, ga dan naar het menu Draadloze verbinding instellen of alleen Wi-Fi. Controleer de bedrijfsmodus van het draadloze toegangspunt. Ontdek de aangegeven baudrate.

Stap 3

Meestal is de maximale bandbreedte ingesteld op 54 Mbps. Dit is logisch als u een Wi-Fi-router gebruikt om toegang te krijgen tot netwerkbronnen. Stel de draadloze baudrate in op 1-2 Mbps. De keuze hangt af van de nominale snelheid van uw internetverbinding, opgegeven door de provider. Gebruik een eenvoudige formule: deel de maximale snelheid door het aantal apparaten dat op de router is aangesloten.

Stap 4

Uiteraard heeft deze instelling van netwerkapparatuur invloed op de snelheid van toegang tot lokale bronnen. Als u bepaalde apparatuur een hogere internetsnelheid wilt geven, configureert u het toegangspunt opnieuw. Selecteer de bedrijfsmodus van de 802.11 b / g / n (gemengde) radio-adapter. Stel de maximale verbindingssnelheid in en sla uw wifi-netwerkinstellingen op.

Stap 5

Stel nu de laptops in waarvoor je de internetsnelheid wilt verlagen. Maak zelf een netwerkverbinding door het 802.11-radiosignaaltype op te geven. Dit kanaal maakt een maximale snelheid van 1 of 2 Mbps mogelijk. Verbind de rest van de laptops zoals gewoonlijk met het netwerk via kanaal b, g of n.

Populair per onderwerp