Hoe Op Te Nemen Van Een Bandrecorder Naar Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Op Te Nemen Van Een Bandrecorder Naar Een Computer
Hoe Op Te Nemen Van Een Bandrecorder Naar Een Computer

Video: Hoe Op Te Nemen Van Een Bandrecorder Naar Een Computer

Video: Hoe Op Te Nemen Van Een Bandrecorder Naar Een Computer
Video: Transfer Cassette Tapes To Your Computer 2024, April
Anonim

Ondanks dat videorecorders al lang niet meer worden gebruikt, koesteren velen nog cassettes met waardevolle opnamen die niet meer in digitale vorm te vinden zijn. Het kan een oude film zijn of een opname van een familievakantie. Dan is er behoefte aan het digitaliseren van bandcassettes om op elk moment de gewenste video te kunnen bekijken en te delen met dierbaren.

Hoe op te nemen van een bandrecorder naar een computer
Hoe op te nemen van een bandrecorder naar een computer

Het is nodig

  • - snoer voor het aansluiten van de audio-uitgang van de bandrecorder op de geluidskaart;
  • - een snoer om de video-uitgang van de bandrecorder aan te sluiten op een apparaat voor het opnemen van video van een computer;
  • - software voor video-opname (Virtualdub)

instructies:

Stap 1

De audio- en videostream van de bandrecorder gaat via twee verschillende kanalen. Eerst moet u de geluidskaart aansluiten op de audio-uitgang van de videorecorder met behulp van de juiste kabel, die verkrijgbaar is bij een radio- of computerwinkel. Aan de ene kant van het snoer zit een "tulp"-connector, aan de andere kant is er een gewone aansluiting. Sluit de draad aan op de Line In-ingang van de geluidskaart.

Stap 2

Om video op te nemen, kunt u een video-opnamekaart, een tuner of een videokaart met een TV-in-connector gebruiken. Sluit de kabel van de video-uitgang van de recorder aan op de video-ingang van het geselecteerde apparaat op uw computer. Als de computer een cinch-ingang heeft, is een cinch-naar-cinch-kabel vereist. Als de ingang "S-video" is, wat vaker voorkomt op moderne apparaten, dan is de draad "S-Video - Tulp" vereist.

Stap 3

Er zijn verschillende programma's voor het opnemen van video van een bandrecorder. De meest populaire zijn VirtualDub, Pinnacle Studio en Adobe Premiere. Samen met de kaarten voor video-opname worden ook de hulpprogramma's van de fabrikant voor videobewerking geleverd.

Stap 4

Installeer een geschikte videocodec, bij voorkeur MJPEG. Hiermee kunt u opnemen met minimaal kwaliteitsverlies. Om ruimte te besparen, kunt u gewone DivX gebruiken.

Stap 5

Controleer alle instellingen van de geluidskaart en het uitvoerapparaat met behulp van het hulpprogramma voor apparaatstuurprogramma's of het configuratiescherm.

Stap 6

Start VirtualDub. Ga naar het menu Capture / Settings, stel het item "Capture audio" in. Het is wenselijk om de "Frame rate" waarde "25,00" te maken. Ga vervolgens naar het menu "Capture Preferences" en selecteer het gebruikte video-opnameapparaat. Geef in het "Standaard opnamebestand" het pad op waar u het voltooide bestand wilt opslaan. Pas de geluidskwaliteit aan in het menu "Audio / Compressie", of laat alles ongewijzigd (in dit geval wordt het geluid niet gecomprimeerd). Ga naar het menu "Video / Formaat", selecteer de gewenste beeldresolutie en het juiste formaat voor de codec (bij voorkeur UYUY). Selecteer YUY2 voor kopiëren zonder verlies. Ga naar het menu Video / Compressie, selecteer de codec die u moet gebruiken.

Stap 7

Nadat u alle benodigde parameters hebt ingesteld, drukt u op de F6-toets en na een paar seconden drukt u op de Play-toets van de bandrecorder. Vastleggegevens worden aan de rechterkant van het venster weergegeven. Druk op Esc nadat het kopiëren is voltooid. De vangst kan als voltooid worden beschouwd.

Aanbevolen: