Hoe Ruimte Toe Te Voegen Aan De C-schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Ruimte Toe Te Voegen Aan De C-schijf
Hoe Ruimte Toe Te Voegen Aan De C-schijf

Video: Hoe Ruimte Toe Te Voegen Aan De C-schijf

Video: Hoe Ruimte Toe Te Voegen Aan De C-schijf
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

Station C is het systeemstation dat het besturingssysteem en geïnstalleerde programma's en games bevat. Tijdens het proces maken alle applicaties tijdelijke bestanden, dus na verloop van tijd neemt de vrije ruimte erop af. Maar er zijn manieren om de ruimte te vergroten.

Hoe ruimte toe te voegen aan de C-schijf
Hoe ruimte toe te voegen aan de C-schijf

Noodzakelijk

een computer die is aangesloten op het internet

instructies:

Stap 1

Ruim station C op, ga hiervoor naar de hoofdmap van het station, klik op het menu "Extra" en selecteer vervolgens "Mapopties". Ga naar het tabblad "Weergave", vink het vakje aan naast de optie "Verborgen en systeembestanden weergeven". Klik op Toepassen.

Stap 2

Ga vervolgens naar de map C: / windows / temp, selecteer alle bestanden met de toetsencombinatie Ctrl + A en druk vervolgens op de toetsencombinatie Shift + Del om de tijdelijke bestanden van het systeemstation te wissen. Ruim de mappen C: / windows / pprefetch en C: / SystemVolumeInformation op dezelfde manier op.

Stap 3

Ruim schijf C op met CCleaner. U kunt het downloaden van de website van de officiële fabrikant https://www.piriform.com/ccleaner. Installeer het programma en voer het uit om ruimte vrij te maken op de systeemschijf. Selecteer het menu "Opschonen", vink de vakjes aan naast de soorten tijdelijke bestanden die u wilt verwijderen en klik vervolgens op de knop "Opschonen".

Stap 4

Vergroot de ruimte op station C met andere stations. Hiervoor hebt u Acronis nodig, waarmee u schijfruimte opnieuw kunt verdelen, formatteren en nieuwe partities kunt maken. U kunt het programma downloaden op de website van de fabrikant van de Acronis DiskDirectorSuite-toepassing www.acronis.ru/homecomputing/products/diskdirector/.

Stap 5

Start het programma, selecteer de automatische modus en selecteer vervolgens de optie "Schijfruimte vergroten", in het geopende venster selecteert u de C:-schijf, klikt u op "Volgende". Selecteer in het volgende venster de schijf waarmee u de vrije ruimte op de C-schijf wilt vergroten.

Stap 6

Klik op "Volgende", selecteer de vereiste hoeveelheid schijfruimte, verplaats hiervoor de schuifregelaar en bekijk de uiteindelijke grootte van de systeemschijf. Klik op de knop "Volgende". Er verschijnt een venster op het scherm met de schijfstructuur die is gewijzigd na verwerking.

Stap 7

Klik op Voltooien. Klik vervolgens op de vlagafbeelding om alle wijzigingen toe te passen. Na de verwerking moet u uw computer opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren.

Aanbevolen: