Hoe Computers In Gebruik Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Computers In Gebruik Te Nemen
Hoe Computers In Gebruik Te Nemen

Video: Hoe Computers In Gebruik Te Nemen

Video: Hoe Computers In Gebruik Te Nemen
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, April
Anonim

Wanneer er een nieuwe computer in huis verschijnt, volledig uitgerust in een winkel, heeft een onervaren gebruiker een vraag over hoe deze in gebruik te nemen. Hiervoor hoeft u geen specialist te bellen. Zelfs iemand die nog niet eerder met een computer heeft gewerkt, kan alle apparaten aansluiten en de computer opstarten.

Hoe computers in gebruik te nemen
Hoe computers in gebruik te nemen

instructies:

Stap 1

Nadat de computer uit de winkel is afgeleverd, moet u deze in elkaar zetten. Sluit de draad van de monitor aan op de connector op de videokaart op de systeemeenheid, sluit de muis en het toetsenbord aan. Sluit de voeding van de monitor aan op de voeding of steek de stekker in een stopcontact. Steek vervolgens de draad van de voeding in het netwerk. U kunt het beste uw computer van stroom voorzien via een overspanningsbeveiliging om te voorkomen dat stroompieken gevoelige elektronische apparatuur beschadigen.

Stap 2

Als de computer in de winter is gekocht, zet hem dan niet meteen aan, zodra hij in het appartement wordt gebracht. Geef het een paar uur zodat de temperatuur van alle delen ervan hetzelfde is als in de kamer.

Stap 3

Een computer die uit een winkel is samengesteld, wordt meestal geleverd met een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem. Als dit zo'n geval is, sluit u om te beginnen het apparaat gewoon aan op een stopcontact en drukt u op de aan / uit-knop op de systeemeenheid. Daarna zult u zien hoe het besturingssysteem begint te laden. Binnenkort verschijnt de Desktop op het scherm, wat betekent dat je aan de slag kunt op je computer.

Stap 4

Als er geen besturingssysteem is, kunt u het ofwel zelf installeren, of degenen die meer ervaring hebben dan u vragen om het te doen. Het is niet moeilijk om het besturingssysteem zelf te installeren, maar hiervoor heb je een schijf met een distributiekit nodig. Plaats het in de drive en zet de computer aan. Instructies verschijnen op het scherm, volg ze gewoon. Vraag bij twijfel iemand die goed is met computers om je te helpen met de installatie.

Stap 5

Hoogstwaarschijnlijk is de computer voor meerdere mensen gekocht, wat betekent dat ze allemaal hun eigen gebruikersaccount moeten maken. Hierdoor kan iedereen zijn eigen programma's installeren en individueel thema's en interface-ontwerpen kiezen. Voor gegevensbeveiliging wordt aanbevolen om voor alle accounts een wachtwoord in te stellen. Zelfs als de computer één gebruiker heeft, kunt u door de aanwezigheid van een wachtwoord privégegevens verbergen wanneer een van de gasten of familieleden ze probeert te bekijken. Als de computer voor de eerste keer wordt aangezet, zal het systeem zelf aanbieden om gebruikersaccounts aan te maken.

Aanbevolen: