Een Laserprintercartridge Ontgrendelen Unlock

Inhoudsopgave:

Een Laserprintercartridge Ontgrendelen Unlock
Een Laserprintercartridge Ontgrendelen Unlock

Video: Een Laserprintercartridge Ontgrendelen Unlock

Video: Een Laserprintercartridge Ontgrendelen Unlock
Video: What happen if you put Color toner in Black laser printer cartridge 2024, Mei
Anonim

Populaire laserprinters hebben één nadeel: de prijs van cartridges is pijnlijk betaalbaar. Om geen nieuwe cartridge te kopen voor een printer met laser-imprinttechnologie, kunt u de bestaande met toner bijvullen. De fabrikant plaatst echter vaak een speciale chip in de cartridge die de mogelijkheid blokkeert om af te drukken nadat de printer een bepaald aantal voltooide pagina's heeft uitgegeven.

Een laserprintercartridge ontgrendelen unlock
Een laserprintercartridge ontgrendelen unlock

instructies:

Stap 1

Om de cartridge te ontgrendelen, heb je een chipprogrammeur voor cartridges nodig. Je kunt het kopen in winkels met computerapparatuur of reserveonderdelen voor kopieerapparaten. De programmer moet geschikt worden gekozen voor een specifieke cartridge, omdat universele modellen mogelijk niet geschikt zijn. Er zijn programmeurs met verwisselbare nozzles - handig voor wie met verschillende printers moet werken.

Stap 2

De volgende stap is het lezen van de instructies voor het apparaat, omdat deze kunnen verschillen afhankelijk van het type programmeur. Sommige modellen werken wanneer ze zijn aangesloten op een computer, in welk geval u een werkend programma en stuurprogramma's erop moet installeren. Voor standalone programmeerapparaten is geen pc-verbinding nodig en het chipnulproces wordt bestuurd door verschillende knoppen op het apparaat zelf.

Stap 3

Open vervolgens de printer en verwijder de cartridge eruit. Dit moet worden gedaan met het apparaat ingeschakeld, anders kunnen sommige kopieerapparaten een fout genereren en moet u de chip opnieuw instellen. Verwijder vervolgens de chip uit de cartridge. Dit proces is voor elk type cartridge anders. Soms moet u de plastic behuizing doorknippen om het reserveonderdeel eruit te halen - in dergelijke gevallen is het gemakkelijker om een adapter voor de programmer te kopen.

Stap 4

De vrijgegeven chip wordt aangesloten op de socket van de programmer. De nulstelling vindt plaats volgens de instructies voor het apparaat. Daarna wordt de ontgrendelde chip weer op zijn plaats gestoken en wordt de cartridge teruggestuurd naar de printer.

Aanbevolen: