Hoe U Opera Kunt Herstellen Naar De Standaardinstellingen

Inhoudsopgave:

Hoe U Opera Kunt Herstellen Naar De Standaardinstellingen
Hoe U Opera Kunt Herstellen Naar De Standaardinstellingen

Video: Hoe U Opera Kunt Herstellen Naar De Standaardinstellingen

Video: Hoe U Opera Kunt Herstellen Naar De Standaardinstellingen
Video: TP-Link Archer AX50 WiFi-router recensie [2021] Beste router voor thuis 2024, Mei
Anonim

Als een computer door meerdere gebruikers tegelijk wordt gebruikt, ontstaat vaak de situatie dat een van hen de browserinstellingen onherkenbaar wijzigt. Tegelijkertijd is het soms gemakkelijker om de instellingen terug te zetten naar de oorspronkelijke instellingen en deze dan pas naar eigen goeddunken te configureren. Ze worden opgeslagen in een speciaal bestand.

Hoe u Opera kunt herstellen naar de standaardinstellingen
Hoe u Opera kunt herstellen naar de standaardinstellingen

instructies:

Stap 1

De eerste manier om uw Opera-browserinstellingen terug te zetten naar hun oorspronkelijke instellingen, is door het programma te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren. Doe dit alleen als laatste redmiddel.

Stap 2

Als u besluit de Opera-browser terug te zetten naar de oorspronkelijke instellingen zonder deze te verwijderen, gaat u in Linux naar uw gebruikersmap en verwijdert u daar de map met de naam ".opera" (met een punt, maar zonder aanhalingstekens). Of ga naar deze map, en daarin - naar de map "profiel" (ook zonder aanhalingstekens). Zoek in deze map een van de ini-bestanden waarvan u de instellingen wilt resetten en verwijder deze. Als u een rootgebruiker (root) bent, ga dan indien nodig door de corresponderende mappen van andere gebruikers en reset de instellingen en hun browsers.

Stap 3

In het Windows-besturingssysteem kunnen configuratiebestanden zich in verschillende mappen bevinden, afhankelijk van de versie. Voer de ingebouwde bestandszoeker van het besturingssysteem uit. Zoek naar een bestand met de naam "operaprefs.ini" (ook zonder aanhalingstekens). De map waarin dit bestand zal worden gevonden, bevat de rest van de instellingenbestanden voor de Opera-browser. In sommige versies van Windows maakt Opera verschillende van dergelijke mappen aan, afhankelijk van het aantal gebruikers, vergelijkbaar met hoe het in Linux wordt gedaan.

Stap 4

Onthoud dat in Opera-browserversies 9 en lager het hoofdinstellingenbestand "opera6.ini" heet in plaats van "operaprefs.ini".

Stap 5

Start uw browser. Bij het detecteren dat de map met de instellingenbestanden of sommige van deze bestanden niet bestaat, zal het de overeenkomstige instellingen herstellen naar de standaardinstellingen, waarna het de overeenkomstige bestanden opnieuw zal maken.

Stap 6

Als u wordt gevraagd de licentieovereenkomst opnieuw te accepteren, moet u deze accepteren. Mogelijk wordt u ook gevraagd om muisbesturing opnieuw in te schakelen, wachtwoorden op te slaan, enzovoort.

Stap 7

Pas uw browser aan zoals u gewend bent. Zorg ervoor dat u wachtwoordbeheer en automatisch invullen van formulieren uitschakelt en uitlogbevestiging inschakelt.

Aanbevolen: