Hoe Twee Laptops Te Combineren

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Laptops Te Combineren
Hoe Twee Laptops Te Combineren

Video: Hoe Twee Laptops Te Combineren

Video: Hoe Twee Laptops Te Combineren
Video: How to use a Laptop a Second Monitor 2024, Mei
Anonim

Moderne laptops voor thuis en op kantoor worden meestal niet als stand-alone werkstation gebruikt, maar om met externe computers te werken. Meestal zijn dit servers van het wereldwijde netwerk, iets minder vaak - andere lokale computers. Laptops hebben ingebouwde software en hardware om ze met elkaar te verbinden, maar deze procedure is niet erg eenvoudig.

Hoe twee laptops te combineren
Hoe twee laptops te combineren

instructies:

Stap 1

Als je laptops aansluit op een lokaal netwerk, begin dan met het voorbereiden van de hardware hiervoor. U moet zorgen voor gegevensoverdracht van de ene computer naar de andere - kies de meest geschikte methode. Een manier is om een router te gebruiken. De meeste van deze apparaten kunnen fungeren als een draadloos LAN-toegangspunt en zorgen voor een internetverbinding voor alle computers in het netwerk. Vrijwel alle moderne laptops kunnen via wifi met een router werken.

Stap 2

Een andere manier om computers aan te sluiten is met een bekabeld Ethernet-netwerk. Laptops zijn uitgerust met netwerkkaarten, waardoor ze rechtstreeks kunnen worden aangesloten met een twisted pair-draad. Het voordeel van deze methode zijn de lage kosten en de hoogste gegevensuitwisselingssnelheid. En de nadelen zijn dat je met de kabel te maken hebt - zorg eerst voor de juiste volgorde van het aansluiten van 8 draden op de connector, plaats deze kabel vervolgens in de kamer of strek hem tussen verschillende kamers.

Stap 3

Een andere optie is een USB-verbinding met een ander optioneel USB-hubapparaat. Deze methode is meer geschikt voor die gevallen waarin het niet vaak nodig is om meerdere laptops te combineren. Het kan als oplader worden gebruikt - ik heb twee stekkers in de connectoren van twee computers gestoken, gewerkt en de hub verwijderd.

Stap 4

Nadat de verbindingsmethode is bepaald, is het contact van de laptops erdoor tot stand gebracht, ga naar het softwaregedeelte van de procedure. Meestal worden moderne laptops verkocht met Windows 7 Starter vooraf geïnstalleerd. Met deze versie kunt u geen "thuisgroep" maken voor computers om samen te werken, dus een van hen moet een geavanceerdere versie van Windows 7 installeren.

Stap 5

Maak een "thuisgroep" aan op een van de laptops. Open hiervoor het hoofdmenu, typ "thuis" en klik op de link "Thuisgroep" in de zoekresultaten. Op deze manier start u de wizard voor het maken van deze groep - volg de instructies.

Stap 6

Verbind de tweede laptop met de aangemaakte groep. Om dit te doen, zoals in de vorige stap, start u de wizard. Het zal automatisch een reeds bestaande groep detecteren en u kunt deze applicatie gebruiken om er verbinding mee te maken door het wachtwoord in te voeren dat tijdens de wizard in de vorige stap is aangemaakt.

Aanbevolen: