Hoe Erachter Te Komen Hoeveel Nucleaire Processors?

Inhoudsopgave:

Hoe Erachter Te Komen Hoeveel Nucleaire Processors?
Hoe Erachter Te Komen Hoeveel Nucleaire Processors?

Video: Hoe Erachter Te Komen Hoeveel Nucleaire Processors?

Video: Hoe Erachter Te Komen Hoeveel Nucleaire Processors?
Video: SSD of HDD? Hoeveel CPU-cores? 2024, Mei
Anonim

Het aantal kernen van moderne processors groeit voortdurend en tegelijkertijd kunt u bij het kopen van een computer gewoon geen aandacht besteden aan dit cijfer. Ondertussen kan deze informatie belangrijk zijn. In sommige softwarelicentieovereenkomsten wordt bijvoorbeeld duidelijk vermeld hoeveel cores onder de licentie vallen. En het is gewoon interessant om te weten hoeveel kernen een computerprocessor heeft en of het tijd is om deze te vervangen door het aantal kernen te "verhogen".

Hoe erachter te komen hoeveel nucleaire processors?
Hoe erachter te komen hoeveel nucleaire processors?

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem, AIDA64 Extreme Edition-hulpprogramma voor het testen van pc's, initiële computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Van de site https://www.aida64.com/downloads (dit is de officiële site van de ontwikkelaar) download het AIDA64 Extreme Edition-programma als een installatiebestand. Kies tegelijkertijd een gratis tijdelijke versie van het hulpprogramma, wat voldoende is voor een eenmalige computertest. Voer het installatiebestand uit door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop en selecteer de map waarin het hulpprogramma zich zal bevinden, en bevestig ook dat u akkoord gaat met de voorwaarden van de licentieovereenkomst

Stap 2

Het programma start automatisch nadat de installatie is voltooid. Als u het opnieuw moet uitvoeren, selecteert u het in de lijst met programma's in het menu Start en drukt u op Enter.

Stap 3

In het hulpprogrammavenster aan de rechterkant ziet u een lijst met menu-items. Plaats de muiscursor tegenover de regel "Moederbord" en dubbelklik met de linkermuisknop. Selecteer in de vervolgkeuzelijst of aan de linkerkant van het venster het item "CPU" (central processing unit).

Stap 4

Aan de rechterkant van het venster wordt een lijst weergegeven met de kenmerken van de processor van uw computer. De tweede alinea van boven heet Multi CPU. Het bevat aparte regels voor de processorkernen en hun volledige namen. Aan de hand van het aantal regels kun je bepalen hoeveel cores een processor heeft.

Aanbevolen: