Hoe U Uw Proxy Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Proxy Kunt Achterhalen
Hoe U Uw Proxy Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Uw Proxy Kunt Achterhalen

Video: Hoe u uw internetsnelheid kunt verhogen met DNS-servers 2022, December
Anonim

In moderne omstandigheden komt het probleem van veiligheid en anonimiteit op internet naar voren, omdat elke gebruiker zijn systeem tegen malware wil beschermen. Een proxyserver is een speciale netwerkservice waarmee een client verschillende indirecte verzoeken kan doen aan andere netwerkservices. Dat wil zeggen, als u met een proxy naar een site gaat, wordt eerst alle inhoud van deze site op de proxy geladen en pas daarna rechtstreeks in de browsercache op uw computer.

Hoe u uw proxy kunt achterhalen
Hoe u uw proxy kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

Proxyservers worden gebruikt om het echte IP-adres te verbergen en blijven onopgemerkt op het netwerk. De Mozilla Firefox-browser vertelt u hoe u de proxyserver kunt achterhalen. Download het van de site van de ontwikkelaar en installeer het op uw computer. Open uw browser. Ga achtereenvolgens naar menu-items als Extra - Opties - Geavanceerd en klik op het tabblad "netwerk". En klik naast het opschrift "Configureer de instellingen voor de verbinding van Firefox met internet" op het opschrift "Configureren". Vervolgens ziet u een aantal menu-items. Als het selectievakje "Geen proxy" is geactiveerd, gebruikt u op dit moment geen proxyserver wanneer u verbinding maakt met internet. Als het tabblad "Handmatige proxy-instellingen" is geactiveerd, beschrijven alle onderstaande cijfers en letters uw proxyserver.

Stap 2

Als u lid bent van een bedrijfsnetwerk, opent u achtereenvolgens de volgende menu-items in het configuratiescherm om de proxy-instellingen te achterhalen: Netwerkomgeving - netwerkverbindingen weergeven - lokale netwerkverbinding - eigenschappen - Internetprotocol TPC \ IP - eigendommen. Voor gewone gebruikers is het selectievakje "Automatisch een ip-adres verkrijgen" geactiveerd. Meestal zijn er nummers zoals 192.168.0. of enkele anderen. Dus als er een adres als 10.0.0.40 is, dan is deze aanduiding de proxyserver die uw bedrijf voor zijn klanten gebruikt.

Stap 3

Als u de vraag niet kunt beantwoorden hoe u uw proxypoort kunt achterhalen, neem dan contact op met de systeembeheerder die uw netwerk onderhoudt. Dankzij zijn kennis en ervaring gaat hij de klus zo snel mogelijk aan. Er zijn veel sites op internet die voortdurend bijgewerkte lijsten met werkende proxyservers bieden. Dus als je online anoniem wilt zijn, is dit tegenwoordig geen groot probleem.

Populair per onderwerp