Hoe Het XML-bestand Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Het XML-bestand Te Repareren
Hoe Het XML-bestand Te Repareren

Video: Hoe Het XML-bestand Te Repareren

Video: Hoe Het XML-bestand Te Repareren
Video: Net Making - Fishing Net - How To Make Your Own Fishing Net 2024, Mei
Anonim

Bestanden met de extensie xml worden gebruikt om informatie over gestructureerde gegevens op te slaan. Meestal wordt dit bestand gebruikt bij het uitwisselen van informatie tussen twee of meer programma's.

Hoe het XML-bestand te repareren
Hoe het XML-bestand te repareren

Noodzakelijk

xml-editor of "Kladblok"

instructies:

Stap 1

Download een speciale editor voor xml-documenten. Het is handig als je vaak wijzigingen aanbrengt in de bestanden van deze extensie, maar als je dit een keer gaat doen, gebruik dan een gewone teksteditor, een standaard "Kladblok" of "Word Pad" is voldoende. Hun verschil met gespecialiseerde programma's is dat ze niet de elementen benadrukken die nodig zijn voor het bewerken van xml, geen hints geven bij het invoeren van tags, enzovoort. Het voordeel van gespecialiseerde programma's is ook dat ze de structuur en kenmerken van de xml-syntaxis begrijpen, dus het is veel gemakkelijker om aan dit soort documenten te werken.

Stap 2

Als u een programma kiest voor het bewerken van xml, laat u dan leiden door hoe vaak u wijzigingen aanbrengt in bestanden met de xml-extensie, of u extra opmaakhulpmiddelen, geavanceerde functies, enzovoort nodig hebt. Kijk ook eens naar de gebruikelijke xml-editors. Ze belasten het systeem praktisch niet en behouden tegelijkertijd de functionaliteit die nodig is voor het uitvoeren van standaardtaken.

Stap 3

Als u een xml-document moet bewerken dat zich direct op de server bevindt, start u de editor en gebruikt u het menu "Bestand" om het gewenste document te openen. Breng de nodige wijzigingen aan, sla het gedane werk op. Maak indien nodig een voorlopige reservekopie van de bron, het is aan te raden dit te doen in gevallen waarin u niet volledig over dit onderwerp beschikt of wanneer u uw kennis pas voor het eerst in de praktijk toepast.

Stap 4

Lees de speciale literatuur over dit onderwerp om uw kennis op het gebied van xml uit te breiden en te bewerken. Gebruik ook materialen van de volgende sites:

www.intuit.ru/department/internet/xml/

i-vd.org.ru/books/php/xml.shtml

xmlhack.ru/forum/xml/.

Aanbevolen: