Twee Foto's Combineren In Paint

Inhoudsopgave:

Twee Foto's Combineren In Paint
Twee Foto's Combineren In Paint

Video: Twee Foto's Combineren In Paint

Video: MS Paint Combine 2 Photos - Как сделать 2022, December
Anonim

De grafische editor voor verfraster is oorspronkelijk gemaakt als een curriculumproject voor verschillende oudere Amerikaanse studenten. Tegenwoordig werken er twee voor Microsoft en wordt Paint bij elke distributie van het Windows-besturingssysteem gedistribueerd. De mogelijkheden van deze tool zijn voldoende voor het oplossen van veel voorkomende grafische verwerkingstaken, inclusief het combineren van twee bronfoto's in één.

Twee foto's combineren in Paint
Twee foto's combineren in Paint

Het is nodig

een computer met een Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Start Paint en laad de hoofdfoto erin. Deze bewerkingen kunnen worden gecombineerd als u met de rechtermuisknop op de fotominiatuur klikt in Verkenner of op het bureaublad, naar de sectie Openen met in het contextmenu gaat en de lijn Paint selecteert. Als u de grafische editor al via het menu Start hebt geladen, is het handig om de toetscombinatie Ctrl + O te gebruiken om het dialoogvenster te openen voor het openen van het gewenste bestand. Overweeg de hoofdfoto die aan de rechterkant of aan de rechterkant moet staan bovenaan de uiteindelijke afbeelding.

Stap 2

Voeg extra ruimte toe in de hoofdfoto om plaats te bieden aan de tweede foto. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de ankerpunten te verplaatsen - ze worden aan de rechter- en onderrand van de afbeelding geplaatst, evenals in de rechterbenedenhoek. Je kunt ze verplaatsen door de linkermuisknop ingedrukt te houden. Vergroot de breedte of hoogte (afhankelijk van waar je de tweede foto wilt plaatsen) met een marge. Aan het einde van de procedure kan de overtollige ruimte op dezelfde manier worden verwijderd.

Stap 3

Upload een tweede foto. Open hiervoor de vervolgkeuzelijst "Plakken" op het tabblad "Home" in het Paint-menu en selecteer de opdracht "Plakken uit". Zoek en selecteer het vereiste bestand in het dialoogvenster dat wordt geopend en klik vervolgens op de knop "Openen". Paint plaatst de tweede foto bovenop de eerste en schakelt de bewerkingsmodus in.

Stap 4

Verplaats de tweede foto naar de gewenste locatie en stel de juiste afmetingen ervoor in. U kunt de afbeelding die wordt gemarkeerd door het gestippelde kader verplaatsen door deze met de linkermuisknop te slepen, en het is niet moeilijk om het formaat te wijzigen met behulp van ankerpunten - in dit geval zijn er acht, vier in elke hoek en in het midden van elk kant.

Stap 5

Schakel de bewerkingsmodus van de tweede foto uit door met de muis buiten het geselecteerde gebied te klikken en pas het formaat van de gecombineerde afbeelding aan. Sla daarna het resultaat van uw werk op in een bestand - het dialoogvenster voor opslaan kan worden opgeroepen door het toepassingsmenu te openen door op de blauwe knop te klikken en het item "Opslaan als" te selecteren.

Populair per onderwerp