Hoe De Videoadapter In Het BIOS Bij Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe De Videoadapter In Het BIOS Bij Te Werken
Hoe De Videoadapter In Het BIOS Bij Te Werken

Video: Hoe De Videoadapter In Het BIOS Bij Te Werken

Video: Hoe De Videoadapter In Het BIOS Bij Te Werken
Video: Disable Integrated Onboard Gaphics Card 2024, Mei
Anonim

Voor volledige overklokken van de videokaart is het aan te raden om de firmware van dit apparaat bij te werken. Er moet meteen worden opgemerkt dat dit een zeer gevaarlijke procedure is. De onjuiste uitvoering ervan kan leiden tot schade aan de videoadapter.

Hoe de videoadapter in het BIOS bij te werken
Hoe de videoadapter in het BIOS bij te werken

Noodzakelijk

  • - ATIFlash;
  • - USB opslag;
  • - NVFlash Win.

instructies:

Stap 1

Begin met het vinden van de juiste firmwareversie. Fabrikanten plaatsen dergelijke bestanden zelden op officiële bronnen. Gebruik de links in de kolom "Extra bronnen" om de vereiste firmware te selecteren. Zorg ervoor dat de geselecteerde firmware compatibel is met een specifiek videoadaptermodel.

Stap 2

Selecteer het knipperprogramma. Gebruik voor Radeon grafische kaarten WinFlash- en ATIFlash-toepassingen. Het eerste hulpprogramma werkt met Windows en het tweede alleen in DOS-modus. Maak een opstartbare flashkaart. Om dit te doen, wordt aanbevolen om het hulpprogramma Grub4Dos te gebruiken, waarmee u de multiboot-parameters handmatig kunt instellen.

Stap 3

Kopieer het firmwarebestand en de ATIFlash-toepassingsbestanden naar de flashkaart. Het is beter om deze optie te gebruiken, omdat het flashen van een videokaart in Windows in de regel niet tot positieve resultaten leidt.

Stap 4

Voer het programma uit vanaf de flashkaart nadat u de computer opnieuw hebt opgestart en de gewenste modus voor het ATIFlash-hulpprogramma hebt geselecteerd. Alle verdere bewerkingen worden uitsluitend in de opdrachtconsole uitgevoerd. Het wordt ten zeerste aanbevolen om extra videoadapters te verwijderen als uw pc meer dan één van dergelijke apparaten heeft.

Stap 5

Voer de volgende opdrachten in volgorde in:

atiflash.exe –i, waarbij i het videokaartnummer is (0 of 1);

atilash.exe -s - sla de huidige BIOS-versie op;

atilash.exe -pa nameofbios.bin- videoadapterfirmware uit het opgegeven bestand. Start uw computer opnieuw op nadat u de firmware-upgradeprocedure hebt voltooid.

Stap 6

Gebruik het NVFlash Win-hulpprogramma wanneer u met videokaarten van Nvidia werkt. Dit programma werkt in een Windows-systeemomgeving. Het verdient de voorkeur om een 32-bits versie van het besturingssysteem te gebruiken.

Stap 7

Maak een map in de map Document en Instellingen. Gebruik alleen Latijnse letters bij het kiezen van een mapnaam. Kopieer het firmwarebestand en alle gegevens uit het NVFlash-archief naar deze map.

Stap 8

Start de Windows-opdrachtconsole. Typ nvflash -b backup.rom om de huidige firmware op te slaan. Voer nu nvflash -4 -5 -6 newbios.rom in om de knipperprocedure te starten. In dit geval is newbios.rom de naam van het firmwarebestand. Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: