Een Schijf In Een Laptop Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Schijf In Een Laptop Plaatsen
Een Schijf In Een Laptop Plaatsen

Video: Een Schijf In Een Laptop Plaatsen

Video: Een Schijf In Een Laptop Plaatsen
Video: Een SSD inbouwen in uw laptop. Paradigit laat het zien. 2024, Mei
Anonim

De meeste gebruikers worden geconfronteerd met het probleem van ruimtegebrek op de harde schijf van een computer. Bestanden stapelen zich op terwijl u op uw computer werkt. Vroeg of laat komt het moment dat de oude harde schijf ze niet meer kan accommoderen. Het vervangen van een harde schijf in een gewone computer is triviaal, maar het plaatsen van een schijf in een laptop is niet eenvoudig.

Een schijf in een laptop plaatsen
Een schijf in een laptop plaatsen

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - nieuwe harde schijf.

instructies:

Stap 1

Qua functionaliteit komt de laptop dicht in de buurt van een gewone personal computer, terwijl hij veel kleiner is. Door het kleine formaat zijn de componenten dicht op elkaar gepakt, waardoor ze moeilijk toegankelijk zijn. Geavanceerde lay-outoplossingen die in moderne laptops worden gebruikt, maken het mogelijk om de meeste "perifere" componenten, zoals RAM, harde schijf, batterij, te vervangen zonder het gebruik van speciaal gereedschap.

Stap 2

De gebruiksaanwijzing van de laptop beschrijft meestal niet het vervangen van componenten. Hiervoor moet u contact opnemen met een geautoriseerd servicecentrum. Voor sommige componenten, zoals het moederbord of de matrix, is dit terecht. Maar het monteren van een harde schijf vereist meestal geen speciaal gereedschap. Alle handelingen zijn eenvoudig genoeg om thuis uit te voeren. Voor aanvang van de demontage de laptop loskoppelen van het lichtnet, de accu verwijderen.

Stap 3

Onderzoek de onderkant (naar de tafel gericht) van de laptop. Zoek de kap die het compartiment van de harde schijf bedekt. Raadpleeg hiervoor de lay-out van de componenten in de gebruiksaanwijzing. Meestal wordt het deksel aan de ene kant bevestigd met twee bouten en aan de andere kant zijn er plastic vergrendelingen. Verwijder de hardware en verwijder de kap. Oefen niet te veel kracht uit - er kunnen ergens extra bevestigingsmiddelen zijn. Onder de bovenste plastic kap bevindt zich een metalen behuizing waarin de harde schijf is bevestigd. Verwijder de cover. Trek de harde schijf weg van de connector. Haal de schijf uit de behuizing.

Stap 4

Installeer een nieuwe harde schijf. Zet de laptop in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Controleer of de laptop werkt. Formatteer de harde schijf, installeer het besturingssysteem.

Aanbevolen: