Een Schijf In Een Computer Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Schijf In Een Computer Plaatsen
Een Schijf In Een Computer Plaatsen

Video: Een Schijf In Een Computer Plaatsen

Video: Een Schijf In Een Computer Plaatsen
Video: Harde schijf in pc plaatsen 2024, Mei
Anonim

Schijf is een verwisselbaar opslagmedium. Het kan programma's, tekst, grafische en muziekbestanden, video bevatten. Meestal heeft de gebruiker geen problemen om de schijf in de computer te plaatsen, maar er kunnen nuances zijn.

Een schijf in een computer plaatsen
Een schijf in een computer plaatsen

instructies:

Stap 1

Om een schijf in een cd- of dvd-station te plaatsen, drukt u op de uitwerpknop op de behuizing van de systeemeenheid of op de afstandsbediening (in het Engels - throw out, eject). Plaats de schijf op het uitgeworpen deck met de informatiekant naar beneden, druk nogmaals op de uitwerpknop of duw het deck lichtjes in de richting van de computerbehuizing.

Stap 2

Als u geen schijf kunt plaatsen, controleert u of het apparaat fysiek is aangesloten. Als de lussen zich in de juiste sockets bevinden en u twijfelt niet aan de juistheid van hun verbinding, gebruik dan het onderdeel "Apparaatbeheer". De cd/dvd-rom-instellingen voor deze apparatuur zijn mogelijk ingesteld op Uitgeschakeld.

Stap 3

Druk op de Windows-toets of de Start-knop en open het Configuratiescherm. Selecteer in de categorie Prestaties en onderhoud het pictogram Systeem. U kunt ook op uw bureaublad met de rechtermuisknop op het item "Deze computer" klikken. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. U kunt ook onmiddellijk het item "Apparaatbeheer" selecteren in het vervolgkeuzemenu (hetzelfde kan worden gedaan door het onderdeel te openen via het item "Deze computer" in het menu "Start").

Stap 4

Als u de component "Systeem" hebt aangeroepen, gaat u naar het tabblad "Hardware" in het geopende venster en klikt u op de knop "Apparaatbeheer" in de gelijknamige groep, een extra venster wordt geopend. Als u aanvankelijk het item "Apparaatbeheer" in het contextmenu heeft geselecteerd, is het vereiste venster onmiddellijk beschikbaar.

Stap 5

Zoek de vertakking van de dvd- en cd-rom-stations in de lijst en vouw deze uit door op het "+"-teken te klikken. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw schijflezer en selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu. Open in het eigenschappenvenster het tabblad "Algemeen" en gebruik de vervolgkeuzelijst in de groep "Apparaattoepassing" om de waarde "Dit apparaat is in gebruik (ingeschakeld)" in te stellen. Bevestig uw keuze met de OK-knop en sluit de vensters.

Aanbevolen: