Een Harde Schijf Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Plaatsen
Een Harde Schijf Plaatsen

Video: Een Harde Schijf Plaatsen

Video: Een Harde Schijf Plaatsen
Video: SATA harde schijf installeren in pc 2024, Mei
Anonim

Om u niet te vergissen bij het kiezen van een nieuwe harde schijf, moet u zich aan bepaalde regels houden. Uiteraard moet je de harde schijf goed kunnen aansluiten op de computer. Anders kunt u niet alleen de harde schijf beschadigen, maar ook andere pc-apparaten.

Een harde schijf plaatsen
Een harde schijf plaatsen

Noodzakelijk

IDE-SATA-adapter

instructies:

Stap 1

Begin met het identificeren van de connectoren die worden gebruikt om de harde schijven aan te sluiten. Dit kunnen IDE- en SATA-poorten zijn. Zet uw computer uit en open de hoes van de behuizing. Als uw harde schijf is aangesloten via een smal kanaal, schaf dan een nieuwe SATA-schijf aan. Gebruik je een multi-core wide connector om de harde schijf op het moederbord aan te sluiten, dan heb je een harde schijf met een IDE-poort nodig.

Stap 2

Let op het type voeding van de harde schijf. Dit kan een witte 4-baans poort zijn of een zwarte brede connector. Bij sommige moederbordmodellen kunt u beide typen harde schijven tegelijkertijd aansluiten. Meestal is het IDE-kanaal in dergelijke situaties bedoeld voor het aansluiten van een dvd-station, maar het kan ook worden gebruikt om met een harde schijf te werken. Schaf een speciale SATA-IDE-adapter aan als u een harde schijf van een bepaald formaat moet aansluiten.

Stap 3

Installeer de harde schijf in de daarvoor bestemde sleuf. Zet het apparaat vast met schroeven. Sluit de benodigde connectoren aan. Bij het werken met nieuwe moederborden is het beter om de hoofdharde schijf op het SATA1-kanaal aan te sluiten. Zet uw computer aan. Open het BIOS-menu. Ga naar Opstartopties. Zorg ervoor dat het opstarten wordt uitgevoerd vanaf de harde schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als u verschillende typen harde schijven gebruikt, zorg er dan voor dat het item SATA / IDE-modus actief is. Anders wordt een van de schijven mogelijk niet gedetecteerd. Start uw pc opnieuw op.

Stap 4

Nadat u het besturingssysteem hebt ingevoerd, opent u het menu "Deze computer". Wacht op de automatische detectie van de aangesloten apparatuur. Formatteer de nieuwe harde schijf. Dit is nodig om het apparaat goed te laten functioneren.

Aanbevolen: