Een Harde Schijf In Een Computer Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf In Een Computer Plaatsen
Een Harde Schijf In Een Computer Plaatsen

Video: Een Harde Schijf In Een Computer Plaatsen

Video: Een Harde Schijf In Een Computer Plaatsen
Video: SATA harde schijf installeren in pc 2024, Mei
Anonim

Een harde schijf is een onderdeel van een personal computer die is ontworpen om informatie op te slaan. Om dit apparaat te installeren, moeten bepaalde regels worden gevolgd. Zij zullen u helpen deze procedure correct uit te voeren zonder de apparatuur te beschadigen.

Een harde schijf in een computer plaatsen
Een harde schijf in een computer plaatsen

Noodzakelijk

Kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van een nieuwe harde schijf. Schakel hiervoor de computer uit door de systeemeenheid los te koppelen van de netvoeding. Verwijder het linkerdeksel van de behuizing en kijk welke connectoren worden gebruikt om de harde schijf aan te sluiten. Dit zijn meestal IDE- of SATA-kabels. Sommige moederbordmodellen gebruiken beide kanalen. Meestal is de harde schijf aangesloten via SATA en is het dvd-station aangesloten via IDE.

Stap 2

Koop een nieuwe harde schijf met het juiste kanaal om op het moederbord aan te sluiten. Let niet op de connector die wordt gebruikt om de voeding op de drive aan te sluiten. Zorg ervoor dat de nieuwe harde schijf kan worden aangesloten op de voeding van de computer. Sluit de harde schijf aan op het moederbord en de voeding. Bewaar het in een speciaal compartiment. Gebruik hiervoor speciale schroeven. Zorg ervoor dat de harde niet wiebelt. Schaf een extra adapter aan als u een IDE-harde schijf op een SATA-sleuf moet aansluiten.

SATA-IDE-connector
SATA-IDE-connector

Stap 3

Sluit de voeding aan op de systeemeenheid en zet de computer aan. Houd de Delete-toets ingedrukt om het BIOS-menu te openen. Ga naar Opstartopties en stel de opstartprioriteit in vanaf de oude harde schijf. Druk op de F10-toets en bevestig om de parameters op te slaan.

Stap 4

Wacht tot het besturingssysteem is gestart en wacht op de automatische detectie van de nieuwe harde schijf en de installatie van de stuurprogramma's die nodig zijn voor de werking ervan. Open het menu Deze computer. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de nieuwe harde schijf. Selecteer "Formaat". Selecteer in het menu dat wordt geopend het bestandssysteem (NTFS) en schakel het item "Snel (wis de inhoudsopgave)" uit. Klik op de knop "Start", bevestig de start van het schijfopruimingsproces en wacht tot het is voltooid. Nu is uw nieuwe harde schijf helemaal klaar voor gebruik.

Aanbevolen: