Een Schijf Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Schijf Plaatsen
Een Schijf Plaatsen

Video: Een Schijf Plaatsen

Video: Een Schijf Plaatsen
Video: Harde schijf plaatsen 2024, Mei
Anonim

Om een cd-dvd-station op uw computer aan te sluiten, moet u enkele nuances van dit proces kennen. In het bijzonder moet u weten welke maatregelen u moet nemen om geen elektrische schok te krijgen en de computer als geheel niet te beschadigen.

Een schijf plaatsen
Een schijf plaatsen

Het is nodig

Cd-dvd-station, computer, kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Uw computer voorbereiden. Voordat u begint met het installeren van de schijf op uw computer, moet u deze uitschakelen. Als de pc in de werkmodus staat, schakelt u deze uit via het menu "Start" door "Afsluiten" te selecteren. Zet daarna de aan/uit-schakelaar aan de achterkant van de computer in de "UIT"-stand. Nadat de pc spanningsloos is gemaakt, verwijdert u de zijpanelen van de systeemeenheid door de schroeven los te draaien waarmee ze zijn bevestigd. Nadat u de afdekkingen van de systeemeenheid hebt verwijderd, kunt u beginnen met het aansluiten van de schijf.

Stap 2

Installeer en schroef de drive op de speciaal daarvoor bestemde plank. Let op de lintkabel van het moederbord naar de harde schijf. Daarop zie je een tak met extra stekkers. Sluit deze pluggen aan op de juiste connectoren op de actuator en zorg ervoor dat de pinnen goed op elkaar passen. Nadat u de diskettedrive hebt aangesloten, kunt u de systeemeenheid in elkaar zetten.

Stap 3

Zorg ervoor dat u de aan/uit-schakelaar op "ON" zet voordat u uw computer inschakelt. Wacht tot het systeem volledig is geladen. De computer detecteert automatisch het type aangesloten apparaat, waarna u de geïnstalleerde schijf kunt gebruiken. Het is niet nodig om extra stuurprogramma's te installeren.

Aanbevolen: