Hoe Jumpers Op Een Harde Schijf Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Jumpers Op Een Harde Schijf Te Plaatsen
Hoe Jumpers Op Een Harde Schijf Te Plaatsen
Anonim

Optische stations en harde schijven kunnen in een van de drie modi werken: "Master", "Slave" en "Cable select". Als op de eerste om de modus te selecteren het nodig is om slechts één jumper opnieuw te rangschikken, dan op de tweede - vaak twee of drie. SATA-schijven hebben ook jumpers, maar ze zijn anders.

Hoe jumpers op een harde schijf te plaatsen
Hoe jumpers op een harde schijf te plaatsen

instructies:

Stap 1

Als de schijf in een computer is geïnstalleerd, sluit u het besturingssysteem af, schakelt u de computer uit, verwijdert u de lintkabel en de stroomkabel van de harde schijf, onthoudt u hun posities en verwijdert u de schijf zelf, voordat u de jumpers erop wijzigt. (zonder deze zie je de sticker er niet op).

Stap 2

Controleer de afbeeldingen op de sticker. Als je een IDE-harde schijf hebt, toont deze sticker meestal drie jumperslocaties: voor de modi "Master", "Slave" en "Cable select". Soms is er ook een vierde figuur die laat zien hoe je jumpers moet plaatsen om het volume van de schijf kunstmatig te verminderen tot 32 gigabyte (dit is soms nodig om met oude moederborden te werken). In het Linux-besturingssysteem is deze modus meestal niet vereist, zelfs niet bij dergelijke kaarten, omdat dit besturingssysteem rechtstreeks met harde schijven werkt.

Stap 3

Zoek de jumpers zelf op dezelfde zijwand als de connectoren. U kunt bepalen waar de bovenkant van het veld voor het installeren van jumpers is door de oriëntatiepunten te gebruiken, die meestal ook in de afbeelding worden weergegeven. Zo'n referentie kan bijvoorbeeld een ontbrekende output zijn.

Stap 4

Verplaats de jumpers zelf met een miniatuurtang. Soms vereist de ene schijfinstellingsoptie minder jumpers dan de andere. Daarom, als je nog extra jumpers over hebt, bewaar ze dan, want het kan zijn dat je in de toekomst alles terug moet zetten.

Stap 5

In zeer zeldzame gevallen heeft de drive geen illustratiesticker. Wanneer u zich in een dergelijke situatie bevindt, meld het schijfmodel dan op het forum waar specialisten op het gebied van harde schijfreparatie communiceren. Vraag hen om een diagram van de locatie van de jumpers op de actuator van dit model.

Stap 6

Als er twee apparaten in dezelfde lus zitten (het maakt niet uit, harde schijven of optische stations), moet u ofwel de "Master"-modus op een van hen selecteren en "Slave" op de andere, of de "Kabelselectie" selecteren. "-modus op beide.

Stap 7

SATA-schijven hebben geen "Master"- en "Slave"-modi. Hun jumpers zijn bedoeld voor andere doeleinden. De meest voorkomende jumpers zijn om de gegevensuitwisselingssnelheid te verlagen van 3 naar 1,5 gigabit per seconde. Ze zijn ontworpen om de harde schijf compatibel te maken met oudere moederborden. Soms zijn er jumpers die de energiebesparende modus regelen. Hun doel wordt bijna altijd aangegeven op de schijfsticker.

Stap 8

Nadat u de positie van de jumpers hebt gewijzigd, plaatst u de schijf op zijn plaats met de kaart naar beneden gericht, zet u deze vast en sluit u de kabels aan op dezelfde manier als ze eerder waren aangesloten. Zet de computer aan en zorg ervoor dat alle schijven werken.

Aanbevolen: