Schijfinstellingen Wijzigen

Inhoudsopgave:

Schijfinstellingen Wijzigen
Schijfinstellingen Wijzigen

Video: Schijfinstellingen Wijzigen

Video: Schijfinstellingen Wijzigen
Video: FujiFilm - functies aan knoppen toekennen 2024, Mei
Anonim

Om de computer de informatie op de harde schijf snel te laten verwerken, moeten de bedrijfsparameters van dit apparaat worden geconfigureerd. Tegelijkertijd kunnen een aantal uitgevoerde procedures de levensduur van de harde schijf verlengen.

Schijfinstellingen wijzigen
Schijfinstellingen wijzigen

instructies:

Stap 1

Defragmenteer eerst uw schijf. Dit proces is nodig om afzonderlijke stukken bestanden opnieuw te distribueren en ze in specifieke groepen te combineren. Open het menu "Deze computer" en selecteer het pictogram van een van de lokale stations. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen". Ga naar het tabblad Extra en klik op de knop Defragmenteren.

Stap 2

Als u dit proces nu niet wilt starten, klikt u op de knop "Schema configureren". Vink in het nieuwe menu het vakje aan naast 'Run op schema'. Selecteer in de kolom "Frequentie" "Wekelijks". Selecteer nu de dag van de week en geef de tijd op om het proces te starten. Klik op de knop Ok om de nieuwe instellingen op te slaan.

Stap 3

Volg dezelfde procedure om andere harde schijven of partities in te stellen. Ga terug naar de eigenschappen van de systeempartitie van de harde schijf. Klik op het tabblad Algemeen. Zoek en schakel het item "Toestaan om de inhoud van bestanden op deze schijf te indexeren" uit door het selectievakje ernaast uit te schakelen. Doe hetzelfde met de rest van de secties. Dit zal de snelheid van de gegevensverwerking verhogen.

Stap 4

Maak indien nodig extra secties. Gewoonlijk worden slechts twee lokale schijven gebruikt. Het besturingssysteem en de programma's worden op de ene geïnstalleerd en alle andere gegevens worden op de andere vastgelegd. Als je een speciale partitie nodig hebt om bijvoorbeeld een besturingssysteemimage op te slaan, installeer dan het programma Partition Manager.

Stap 5

Gebruik het om het vereiste aantal partities te maken, waarbij u de bestandssysteemindelingen, grootten en typen lokale schijven specificeert. Controleer de activiteit en de grootte van het wisselbestand. Open het menu Eigenschappen van het computermenu en selecteer het tabblad Geavanceerd. Klik nu op de knop Opties onder het submenu Prestaties. Open het menu Geavanceerd opnieuw en klik op de knop Wijzigen.

Stap 6

Vink het vakje aan naast de optie "Specificeer grootte" en stel de minimum- en maximumwaarden in voor de toegewezen schijfruimte. Klik op de knoppen Ok en Toepassen. Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: