Hoe De Lettergrootte Op Een Computer Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Lettergrootte Op Een Computer Te Wijzigen
Hoe De Lettergrootte Op Een Computer Te Wijzigen

Video: Hoe De Lettergrootte Op Een Computer Te Wijzigen

Video: ICT - Lettertype wijzigen 2022, December
Anonim

Soms zijn de lettergroottes van de interface van het besturingssysteem zo klein dat ze je ogen belasten, of juist irritant groot. U kunt ze wijzigen door de schermresolutie te wijzigen, maar dit verandert ook de grootte van de rest van de afbeeldingen op het computerscherm. Er zijn verschillende andere manieren om de lettergrootte te wijzigen, waarvan er één hieronder wordt beschreven.

Hoe de lettergrootte op een computer te wijzigen
Hoe de lettergrootte op een computer te wijzigen

instructies:

Stap 1

Als u Windows XP gebruikt, begint u door met de rechtermuisknop te klikken op een ruimte op uw bureaublad die vrij is van snelkoppelingen en geopende vensters. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het laagste item - "Eigenschappen". Op deze manier wordt het venster met weergave-eigenschappen geopend in dit besturingssysteem.

Stap 2

Klik op het tabblad Opties en klik op de knop Geavanceerd in de rechterbenedenhoek.

Stap 3

Selecteer een schaalfactor in de vervolgkeuzelijst op het tabblad Algemeen - deze wordt standaard geopend. Als de hier geplaatste opties niet geschikt zijn, selecteer dan de regel "Speciale parameters" en het besturingssysteem opent een nieuw venster voor u.

Stap 4

Selecteer de gewenste schaal uit de lijst of voer uw waarde in via het toetsenbord in dit veld. Bovendien kunt u hier de grootte visueel aanpassen door met de muis in de schaal te knijpen of te vergroten terwijl u de linkerknop ingedrukt houdt.

Stap 5

Klik op OK als de voorbeeldtekst in dit vak voldoet aan uw vereisten voor lettergrootte. Het besturingssysteem toont een bericht dat de wijzigingen van kracht worden na het installeren van extra lettertypen en opnieuw opstarten - klik op "OK". Als de vereiste lettertypen al in het systeem aanwezig zijn, zal het besturingssysteem u hierover informeren - klik nogmaals op "OK".

Stap 6

Als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, opent u het menu op de knop "Start" en selecteert u "Configuratiescherm".

Stap 7

Klik in het paneel dat wordt geopend op de link 'Vormgeving en personalisatie' ('Vormgeving' in de eerste versies) en vervolgens op de link 'Weergave'.

Stap 8

Selecteer een schaal uit de beschikbare opties of klik op de link 'Aangepaste lettergrootte' in het linkerdeelvenster.

Stap 9

In het venster voor nauwkeurigere instellingen voor het schalen van lettertypen werkt alles precies hetzelfde als in Windows XP - u kunt de juiste waarde selecteren in de vervolgkeuzelijst, uw nummer invoeren via het toetsenbord of de schaal selecteren door de schaal met de muis te manipuleren. Nadat u de gewenste maat heeft ontvangen, klikt u op de knop "OK". Het venster wordt gesloten en uw versie wordt toegevoegd aan de lijst met schaalopties.

Stap 10

Druk op de knop "Toepassen" en het besturingssysteem zal u vragen of het nodig is om de computer onmiddellijk opnieuw op te starten om de wijzigingen door te voeren, of u kunt wachten tot de volgende computer opstart - selecteer de gewenste optie.

Populair per onderwerp