Een Tweede Windows Starten

Inhoudsopgave:

Een Tweede Windows Starten
Een Tweede Windows Starten

Video: Een Tweede Windows Starten

Video: Een Tweede Windows Starten
Video: Windows 11 und Windows 10 parallel installieren - Multiboot mit Start-Menü - Windows 11 testen 2024, Mei
Anonim

Met computertechnologie kunt u meerdere besturingssystemen op één harde schijf van uw computer installeren. Meestal doen zich problemen voor tijdens het configureren van de automatische lancering van een van deze besturingssystemen.

Een tweede Windows starten
Een tweede Windows starten

Noodzakelijk

Windows-installatieschijven

instructies:

Stap 1

Om de moeilijkheden te vermijden die gepaard gaan met het maken van een menu voor het selecteren van een opstartbaar besturingssysteem, raad ik aan eerst Windows XP te installeren en daarna Windows Vista of Seven. Bereid eerst uw harde schijf voor om meerdere besturingssystemen te installeren. Het wordt aanbevolen om ten minste drie partities op de schijf te maken. Twee ervan zijn bedoeld voor het installeren van besturingssystemen en gerelateerde programma's, en de derde is voor het opslaan van bestanden.

Stap 2

Start nu de installatie van het besturingssysteem Windows XP. Plaats de installatieschijf voor dit besturingssysteem in het station, zet de computer aan en druk op de F8-toets. Selecteer het dvd-rom-item in het venster dat verschijnt. Voer nu het installatieprogramma voor het nieuwe besturingssysteem uit. Als het systeem een lokale schijf gaat selecteren, moet u ervoor zorgen dat u de D:-schijf opgeeft. Het feit is dat alle opstartbestanden van Windows XP sowieso op de C:-schijf worden opgeslagen. Daarom moet u deze sectie niet selecteren om dit besturingssysteem te installeren.

Stap 3

Nadat u alle stappen van de installatie van Windows XP hebt voltooid, plaatst u de Windows Seven-schijf in het dvd-station en start u uw computer opnieuw op. Druk nogmaals op de F8-toets en selecteer DVD-Rom. Installeer dit besturingssysteem op de lokale schijf C:. Formatteer deze partitie nooit voordat u een nieuw besturingssysteem installeert. Dit proces zal resulteren in het verlies van de opstartbestanden van het Windows XP-besturingssysteem. Onthoud dat om Windows Seven en de minimale set programma's te installeren, u 20 GB ruimte op de systeempartitie nodig hebt.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op nadat de installatie van Windows Seven is voltooid. Het menu dat verschijnt, toont twee items: "Vorige versie van Windows" en Windows 7. Zoals u al begreep, wordt Windows XP gestart wanneer u het eerste item selecteert. Onthoud dat het formatteren van de C:-schijf zal resulteren in het verlies van beide besturingssystemen. Zorg ervoor dat u de juiste stuurprogramma's voor de gewenste apparaten installeert.

Aanbevolen: