Hoe Een Tweede Monitor Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tweede Monitor Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Een Tweede Monitor Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tweede Monitor Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Tweede Monitor Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Video: Instructie werken met 2 beeldschermen (laptop en losse beeldscherm) 2024, Mei
Anonim

Werk je vaak met een laptop, dan ben je vast wel eens een situatie tegengekomen waarin één monitor niet genoeg is. Je moet bijvoorbeeld een presentatie geven waarin je gebruik moet maken van de materialen die op je laptop staan. Hiervoor moet u een tweede monitor aansluiten. Hoe je dat doet?

Hoe een tweede monitor op een laptop aan te sluiten
Hoe een tweede monitor op een laptop aan te sluiten

Het is nodig

Laptop, externe monitor, aansluitkabel

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om een tweede monitor aan te sluiten. De eerste methode moet worden gebruikt als u alleen het bureaublad van uw laptop op een tweede monitor of projector wilt dupliceren. Met de tweede methode kunt u uw bureaublad uitbreiden, dat wil zeggen dat u verschillende programma's tegelijkertijd op verschillende monitoren kunt uitvoeren. Houd echter rekening met de kracht van uw laptop, aangezien deze mogelijk niet in staat is om meerdere resource-intensieve programma's tegelijkertijd te verwerken.

Stap 2

Dus als u wilt dupliceren wat op uw laptopmonitor wordt weergegeven, zet dan eerst de laptop uit. Dit is te wijten aan het feit dat de meeste moderne laptops automatisch controleren op aangesloten extra apparaten bij het opstarten van het systeem. Sluit een externe monitor aan op de jouwe via de DVI- of VGA-poort. Als je laptop en monitor verschillende poorten hebben, zul je een speciale adapter moeten gebruiken. Schakel de stroom van de externe monitor in. Zet vervolgens de laptop zelf aan.

Stap 3

Wanneer het systeem volledig is opgestart, zou de externe monitor automatisch moeten worden ingeschakeld. Als dit niet onmiddellijk is gebeurd, moet u even wachten. Soms komt het voor dat de extra monitor met enige vertraging wordt ingeschakeld. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Eigenschappen". Open daarna het tabblad "Opties". Vervolgens moet u een extra monitor en resolutie voor elk van de twee uit de lijst selecteren. Als u alleen de inhoud van uw monitor wilt dupliceren, selecteert u de optie om op twee monitoren weer te geven. Als u de tweede monitor als extra monitor wilt gebruiken, selecteert u de tweede monitor en plaatst u daaronder een vinkje bij het item "Bureaublad uitbreiden naar deze monitor".

Aanbevolen: