Hoe De Tweede Kern Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweede Kern Te Starten
Hoe De Tweede Kern Te Starten

Video: Hoe De Tweede Kern Te Starten

Video: Hoe De Tweede Kern Te Starten
Video: MAKKELIJK HOGE CIJFERS HALEN! mijn geheimen + tips 2024, April
Anonim

Om bepaalde taken uit te voeren, is het soms nodig om meerdere processorcores te activeren of deactiveren. In sommige gevallen kan dit worden gedaan, maar de omgekeerde bewerking is veel moeilijker. In de nieuwste versies van Windows-besturingssystemen is dit probleem verholpen.

Hoe de tweede kern te starten
Hoe de tweede kern te starten

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows Seven

instructies:

Stap 1

Er moet meteen worden opgemerkt dat wanneer u een of meer processorcores uitschakelt op een computer waarop Windows XP is geïnstalleerd, het moeilijk wordt om ze opnieuw te starten. Ten tijde van de opkomst van dit systeem waren dual-core processen niet wijdverbreid, daarom wordt op dit moment de voorkeur gegeven aan nieuwere systemen.

Stap 2

Als Windows XP op uw computer is geïnstalleerd, wijzigt u dit in Windows Seven als de hardware dit toestaat. "Zeven" stelt meer eisen aan middelen. Voordat u het systeem bijwerkt of opnieuw installeert, wordt aanbevolen om belangrijke documenten en benodigde bestanden te kopiëren naar speciale opslag, bijvoorbeeld verwisselbare media.

Stap 3

Plaats de Seven-installatieschijf en start uw computer opnieuw op. Druk op de Delete-toets of F2 (voor notebooks) terwijl het BIOS opstart. Ga in het BIOS Setup-venster naar het gedeelte Boot en selecteer het cd-/dvd-station als het hoofdapparaat. Om BIOS Setup af te sluiten en de wijzigingen op te slaan, drukt u op F10 en vervolgens op Enter.

Stap 4

Nadat de computer opnieuw is opgestart, wordt de bootloader van de installatieschijf gelezen. Tijdens de installatie kunt u ervoor kiezen om het huidige systeem bij te werken. In dit geval worden alle gegevens opgeslagen. Wacht op het einde van het installatieproces, na het opnieuw opstarten verschijnt een welkomstvenster. U moet de systeeminstellingen openen en het aantal kernen opgeven dat moet worden ingeschakeld als ze niet standaard zijn ingeschakeld.

Stap 5

Om het aantal actieve kernen te weten te komen, moet u "Taakbeheer" openen. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + Shift + Esc en klik op het tabblad "Prestaties". Het aantal sectoren geeft de huidige staat van de betrokken kernen weer. Het is ook mogelijk om deze waarde te achterhalen en aan te passen via het CPU-gedeelte van het BIOS Setup-menu.

Aanbevolen: