5 Manieren Om Een oude Laptop Een Tweede Leven Te Geven

Inhoudsopgave:

5 Manieren Om Een oude Laptop Een Tweede Leven Te Geven
5 Manieren Om Een oude Laptop Een Tweede Leven Te Geven

Video: 5 Manieren Om Een oude Laptop Een Tweede Leven Te Geven

Video: 5 Manieren Om Een oude Laptop Een Tweede Leven Te Geven
Video: 22 SLIMME MANIEREN OM OUDE DINGEN DIE WE NORMAAL GESPROKEN WEGGOOIEN EEN TWEEDE LEVEN TE GEVEN 2024, April
Anonim

Alle dingen hebben de neiging om te verouderen. Sommigen van hen kunnen veilig worden weggegooid, en sommigen kunnen een tweede leven krijgen door weer aan het werk te gaan of een nieuw doel te geven. Laptops zijn geen uitzondering. Na verloop van tijd verliezen ze hun relevantie, maar dankzij de verbeelding kun je de "oude man" je nog wat langer plezieren.

5 manieren om een oude laptop een tweede leven te geven
5 manieren om een oude laptop een tweede leven te geven

Werken in de specialiteit

Laten we beginnen met de eenvoudigste en meest gebruikelijke manier - om de oude laptop weer in werkende staat te brengen. Eerst moet u weten of u onderdelen kunt vervangen. De hoeveelheid RAM verhogen, een oude, "versleten" harde schijf vervangen door een nieuwere - dit alles zal het werk van uw oude computer merkbaar versnellen. Het wordt ook aanbevolen om het te reinigen van stof en andere mogelijke vervuiling. Vergeet niet de koelpasta op de processor te vervangen. Het wordt aanbevolen om het eenmaal per jaar te wijzigen. Het installeren van een minder veeleisend besturingssysteem kan ook de prestaties verbeteren.

TV-add-on

Beeld
Beeld

Mocht om de een of andere reden het scherm van de oude laptop kapot gaan, dan kun je deze een tweede leven geven door er een tv op aan te sluiten. Zo krijgt onze tv nieuwe functies - afspelen van elk formaat vanaf elk medium dat op een laptop kan worden aangesloten, of het nu een flashstation, telefoon of schijf is. Je kunt zelfs op je favoriete sociale netwerken zitten en video's bekijken op verschillende videohostingsites. Voor het gemak kunt u draadloze invoerapparaten aansluiten op een laptop - een muis en een toetsenbord, en het apparaat zelf kan worden "verborgen".

Tweede monitor

Beeld
Beeld

Overweeg de tegenovergestelde situatie. De laptop zelf ging kapot, maar de matrix is intact. Om deze methode te implementeren, moet u wat geld uitgeven. Om van een matrix een volwaardige monitor te maken, hebben we een set boards nodig die speciaal voor onze matrix geschikt zijn. Het is te vinden op AliExpress. We voeren de markering van onze matrix in de zoekbalk op "alika" in en lezen aandachtig de beschrijving van de goederen. De borden verschillen in de aanwezigheid van verschillende connectoren, knoppen en extra functies. Je kunt het vinden als een gewone set borden om de matrix als een eenvoudige monitor te gebruiken, of je kunt een set vinden met een afstandsbediening en een tv-tuner.

Dienovereenkomstig, hoe meer functies en connectoren er in een set borden zitten, hoe duurder het zal zijn. Ik raad je aan om goed na te denken over het belang van bepaalde opties voordat je bestelt. Heb je bijvoorbeeld een HDMI uitgang nodig, dan kun je direct een bord met deze uitgang bestellen, of een bord met een DVI uitgang bestellen en een extra adapter erbij bestellen. De versie met een adapter kan veel goedkoper zijn. De keuze is aan jou.

In stukken

Beeld
Beeld

U kunt proberen niet de hele laptop een tweede leven te geven, maar een afzonderlijk onderdeel. Hier hangt alles alleen af van fantasie. Je kunt een externe harde schijf maken voor het opslaan van films en andere bestanden van een oude harde schijf. Van een koeler kun je een miniventilator maken. Ideeën worden alleen beperkt door verbeeldingskracht en kennis, dus ga ervoor!

Extra wifi-hotspot

Beeld
Beeld

Als je een groot huis hebt, zijn er zeker zones waarin "Wi-Fi" niet goed aanslaat. Dit kun je oplossen met een laptop. Dit kan zowel met standaard middelen als door extra software te installeren. De tweede methode zal eenvoudiger zijn. Op internet zijn er veel manieren en programma's om dit idee op zowel Windows als MacOS te implementeren.

Aanbevolen: