Hoe Documenten Op Schijf Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Documenten Op Schijf Op Te Slaan
Hoe Documenten Op Schijf Op Te Slaan

Video: Hoe Documenten Op Schijf Op Te Slaan

Video: Hoe Documenten Op Schijf Op Te Slaan
Video: 004 Windows 10 OneDrive mappen maken en bestanden opslaan 2024, Mei
Anonim

Het opslaan van documenten in bestanden op een harde schijf of verwisselbare media is een van de belangrijkste taken voor elke computergebruiker. De standaardplaats voor het opslaan van gegenereerde documenten is meestal de map Mijn documenten, hoewel de keuze van de naam, locatie en formaat van het opgeslagen document altijd aan de gebruiker is.

Hoe documenten op schijf op te slaan
Hoe documenten op schijf op te slaan

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Bestand" op de werkbalk van de toepassing waarin het vereiste document is gemaakt (of geopend) en selecteer "Opslaan als".

Stap 2

Wacht tot het dialoogvenster Opslaan als verschijnt. Het formaat van dit venster is standaard voor de meeste programma's die onder het Windows-besturingssysteem draaien.

Stap 3

Roep het vervolgkeuzemenu van de lijst met alle schijven en mappen op uw computer op door op de pijl in het veld "Map" te klikken. De harde schijf wordt geïdentificeerd door een symbool en een naam die de computerschijf wordt genoemd met de letter C: tussen haakjes.

Stap 4

Roep de inhoudsopgave van de hoofdmap van de schijf op door op het veld C: / te klikken. Blader door de lijst met mappen die erop staan in het grote directoryveld. Om een niveau hoger te gaan, naar de vorige map, gebruikt u de knop rechts van de mappenlijst. Gebruik een dubbelklik op het mapveld om een niveau omlaag te gaan. Met deze methode kunt u elke map vinden die bedoeld is om het document op te slaan. De aanbevolen map is "Mijn documenten".

Stap 5

Selecteer de map "Mijn documenten" aan de linkerkant van het dialoogvenster door op het mapveld te klikken om de inhoud ervan weer te geven.

Stap 6

Klik op het veld "Bestandsnaam" onderaan het venster "Opslaan als" om de tekstcursor op te roepen. Wis de naam die door het systeem wordt voorgesteld en voer de gewenste naam in.

Stap 7

Selecteer de gewenste bestandsindeling in het contextmenu van het veld Bestandstype. RTF wordt beschouwd als het aanbevolen formaat voor tekstdocumenten vanwege het vermogen om de opmaak te behouden en het wijdverbreide gebruik ervan.

Stap 8

Klik op de knop "Opslaan" om het document met de geselecteerde naam op te slaan in de opgegeven map op de harde schijf C: /.

Stap 9

Selecteer een map op de verwisselbare schijf uit de mappenlijst en herhaal alle bovenstaande stappen om het document op verwisselbare media op te slaan. Het wordt aanbevolen om alle documenten op de harde schijf op te slaan met de mogelijkheid van extra kopiëren naar een verwisselbare schijf indien nodig.

Aanbevolen: