Hoe Op Te Slaan Van Computer Naar Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Op Te Slaan Van Computer Naar Schijf
Hoe Op Te Slaan Van Computer Naar Schijf

Video: Hoe Op Te Slaan Van Computer Naar Schijf

Video: Hoe Op Te Slaan Van Computer Naar Schijf
Video: Uitgelegd: 3 manieren om je cryptomunten op te slaan 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is een optische schijf de meest gebruikelijke, hoewel niet de handigste verwisselbare media die wordt gebruikt voor het opslaan en overbrengen van gegevens. Als uw computer een cd-/dvd-lezer en -schrijver heeft, is het onwaarschijnlijk dat de procedure voor het kopiëren van de benodigde bestanden ernaar een probleem wordt - softwarefabrikanten streven ernaar deze procedure zo veel mogelijk te vereenvoudigen, en hierin hebben ze al heel veel bereikt tastbare resultaten.

Hoe op te slaan van computer naar schijf
Hoe op te slaan van computer naar schijf

instructies:

Stap 1

Als uw computer Windows 7 gebruikt, heeft u de mogelijkheid om een eigen optische mediabrander te gebruiken. In dit geval kunnen alle noodzakelijke bewerkingen worden uitgevoerd in de standaard bestandsbeheerder van dit besturingssysteem - Verkenner. Dubbelklik op het "Computer"-pictogram op het bureaublad of selecteer een item met deze naam in het hoofdmenu en het systeem zal deze applicatie starten.

Stap 2

Plaats een schrijfklare optische schijf in uw cd-/dvd-station. Let op de markering van de "leeg" - als deze niet de letter W bevat, kan de schijf maar één keer vol zijn, het wissen en overschrijven van bestanden is onmogelijk.

Stap 3

Vouw de mappen opeenvolgend uit in de Explorer-interface, zoek de bestanden of mappen die u naar externe media wilt schrijven en selecteer ze allemaal. Om meerdere objecten tegelijk te selecteren, draait u ze allemaal om met de linkermuisknop, terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt (links of rechts - wat handiger is). Als deze objecten in de lijst met bestanden na elkaar gaan, gebruik dan de Shift-toets - klik alleen op het eerste en laatste bestand van de groep, terwijl u deze toets ingedrukt houdt.

Stap 4

Sleep de geselecteerde set objecten naar het pictogram van het optische station waarin de schijf is geïnstalleerd. Als deze muismanipulatie niet erg handig is, gebruik dan de sneltoetsen Ctrl + C om de lijst op het klembord te plaatsen, klik vervolgens op hetzelfde cd / dvd-apparaatpictogram en druk op de sneltoets Ctrl + V om de gekopieerde objecten te plakken. Het besturingssysteem controleert de beschrijfbaarheid van deze optische schijf en kan u vragen om de formattering te bevestigen - klik op OK. Daarna begint het opnameproces dat, afhankelijk van de hoeveelheid informatie die wordt gekopieerd en de snelheid waarmee de schijf en de recorder zijn ontworpen, enkele minuten tot enkele uren kan duren. U ziet het voltooiingspercentage van de bewerking in het informatievenster - het blijft de hele tijd op het scherm.

Stap 5

Als er een besturingssysteem op de computer is geïnstalleerd dat geen ingebouwde schijfopnamefuncties heeft, installeer dan een gespecialiseerde toepassing voor dit doel. Dit kan ook nodig zijn als u alle parameters van het proces zelfstandig wilt kunnen configureren. Misschien wel de meest populaire set van dit soort programma's wordt tegenwoordig geproduceerd door Nero - dit zijn verschillende versies van het Nero Burning ROM-pakket.

Aanbevolen: