Hoe Te Voorkomen Dat Een Bestand Wordt Gekopieerd

Inhoudsopgave:

Hoe Te Voorkomen Dat Een Bestand Wordt Gekopieerd
Hoe Te Voorkomen Dat Een Bestand Wordt Gekopieerd

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Een Bestand Wordt Gekopieerd

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Een Bestand Wordt Gekopieerd
Video: How To Protect Folders And Files From Copying ,Moving ,Deleting, Editing and Rename On Windows 10 2024, April
Anonim

Het komt vaak voor dat meerdere mensen op één computer kunnen werken en dat er dus verschillende bestanden op de harde schijf van de pc worden opgeslagen die van verschillende gebruikers zijn. In dergelijke gevallen wilt u situaties vermijden waarin een andere persoon uw bestanden naar zichzelf kopieert.

Hoe te voorkomen dat een bestand wordt gekopieerd
Hoe te voorkomen dat een bestand wordt gekopieerd

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

Allereerst moet worden gezegd dat het bijna onmogelijk is om het kopiëren van een bestand simpelweg te verbieden, hoewel dergelijke ontwikkelingen op het gebied van informatiebescherming momenteel gaande zijn.

Stap 2

Een van de opties om bestanden tegen kopiëren te beschermen, is het blokkeren van de mogelijkheid om flashdrives te gebruiken. Dan hebben andere gebruikers gewoon geen kans om het bestand naar hun opslagmedium te kopiëren. En daarvoor moet je een verbod invoeren op het gebruik van USB-apparaten. Voer de string Usbstor.pnf in bij het zoeken naar "My Computer". Nadat het systeem dit bestand heeft gevonden, voert u daar de regel Usbstor.inf in.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het gevonden Usbstor.pnf-bestand en selecteer "Eigenschappen" in het menu dat verschijnt. Herhaal vervolgens dezelfde actie met het bestand Usbstor.inf, selecteer vervolgens in de eigenschappen van beide bestanden het tabblad "Beveiliging" en daarin - de component "Groepen en gebruikers". Selecteer in de lijst met gebruikers degenen voor wie u de mogelijkheid wilt blokkeren om bestanden naar een USB-flashstation te kopiëren. Om dit te doen, plaatst u tegenover de regel "Volledige toegang" een vinkje bij het item "Weigeren". Nu blokkeert het systeem de mogelijkheid om flashdrives voor deze gebruikers te gebruiken.

Stap 4

Beperk ook de toegang tot de bestanden zelf en maak ze verborgen. Selecteer hiervoor het bestand of de map met bestanden die je nodig hebt en klik er met de rechtermuisknop op. Vink tegenover de regel "Attributen" het vakje aan naast het woord "Verborgen". Klik vervolgens op "Toepassen" en OK.

Stap 5

Druk vervolgens op F1. Hierdoor verschijnt het helpmenu. Voer bij het zoeken naar dit menu "Mapopties" in. Selecteer uit de verkregen resultaten de reeks "Mapeigenschappen wijzigen" - "Dialoogvenster openen" - "Bekijken". Sleep de schuifregelaar helemaal naar de onderkant van het venster. Selecteer vervolgens "Verborgen bestanden en mappen niet weergeven".

Stap 6

Nu zijn al uw "verborgen" bestanden niet zichtbaar op de computer. Op deze manier beperkt u de toegang tot het bestand zelf en verkleint u daarmee de kans dat andere gebruikers het kopiëren.

Aanbevolen: