Hoe Te Voorkomen Dat Gebruikers Programma's Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Te Voorkomen Dat Gebruikers Programma's Installeren
Hoe Te Voorkomen Dat Gebruikers Programma's Installeren

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Gebruikers Programma's Installeren

Video: Hoe Te Voorkomen Dat Gebruikers Programma's Installeren
Video: Instructievideo Securitas Installer App 2024, Mei
Anonim

De veiligheid van een computer of lokaal netwerk kan in het gedrang komen door onjuist handelen van medewerkers. In dit geval wordt het noodzakelijk om de installatie van programma's door onvoldoende gekwalificeerde gebruikers te verbieden.

Hoe te voorkomen dat gebruikers programma's installeren
Hoe te voorkomen dat gebruikers programma's installeren

instructies:

Stap 1

Om zo'n ban in te stellen, heb je beheerdersrechten nodig. Wijs rechten toe aan elke gebruiker op het systeem. Om dit te doen, roept u de opdrachtregel op door op Win + R te drukken en voert u control userpasswords2 in. Controleer het gebruikersaccount en klik op Eigenschappen. Zet op het tabblad "Groepslidmaatschap" de schakelaar "Toegangsniveau" op de gewenste positie

Stap 2

Voer in de opdrachtregel secpol.msc in en bevestig met OK. Dubbelklik in het venster Operations Console op de module Softwarebeperkingsbeleid. Als er een systeembericht verschijnt waarin staat dat het beleid leeg is, kiest u Nieuw beleid in het menu Acties.

Stap 3

Dubbelklik in het gedeelte "Objecttype" op het item "Toegewezen bestandstypen", markeer de bestanden met de LNK-extensie in de lijst en klik op "Verwijderen"

Stap 4

Vouw in dezelfde sectie het item Afdwingen uit en wijs beperkingsbeleid toe aan alle toepassingsbestanden en aan alle gebruikers behalve lokale beheerders. Bevestig door op OK te klikken. Vouw de map "Beveiligingsniveaus" uit, dubbelklik op "Niet toegestaan" en klik in het eigenschappenvenster op "Standaard"

Stap 5

Om te voorkomen dat de geïnstalleerde programma's starten, opent u de module Aanvullende regels en roept u aan de rechterkant van het scherm het vervolgkeuzemenu op door met de rechtermuisknop te klikken. Selecteer Padregel maken. Klik in het nieuwe regelvenster op de knop Bladeren en geef het pad op naar de mappen waarin de programma's zijn geïnstalleerd.

Stap 6

Nu moet u de machtigingen voor deze mappen configureren. Vouw de map uit en vink in het menu "Extra" de opdracht "Mapopties" aan. Schakel op het tabblad 'Weergave' het vinkje uit naast 'Basis delen gebruiken…

Stap 7

Klik met de rechtermuisknop op het mappictogram en selecteer de optie Delen en beveiliging. Markeer op het tabblad "Beveiliging" gebruikers één voor één en plaats in het gedeelte "Machtigingen" een vinkje in het selectievakje "Toestaan" naast het item "Lezen". Klik op Geavanceerd. Markeer in het venster met aanvullende parameters op het tabblad "Machtigingen" de gebruikersgroep en klik op "Wijzigen" Markeer met selectievakjes de acties die zijn toegestaan en geweigerd voor deze groep.

Aanbevolen: