Een Harde Schijf Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Kopiëren
Een Harde Schijf Kopiëren

Video: Een Harde Schijf Kopiëren

Video: Een Harde Schijf Kopiëren
Video: kopiëren naar externe hd 2024, Juli-
Anonim

De harde schijf die op het moment van aankoop in de computer was geïnstalleerd, raakt snel vol en moet worden vervangen door een grotere. Na het plaatsen van een nieuwe schijf ontstaat er een probleem met de gegevensoverdracht dat kan worden opgelost met een extra apparaat.

Probleem met gegevensmigratie treedt op na het installeren van een nieuwe schijf
Probleem met gegevensmigratie treedt op na het installeren van een nieuwe schijf

instructies:

Stap 1

Dus voor je staat een computer of laptop met een nieuwe harde schijf geïnstalleerd, en een oude schijf, redelijk geschikt voor werk, maar niet relevant vanwege het kleine volume, ligt in de buurt. Om de informatie te kopiëren, hebt u een externe HDD-behuizing nodig - een apparaat waarmee u uw harde schijf als extern USB-opslagapparaat kunt gebruiken.

Stap 2

Om niet in de ontwerpkenmerken van uw model harde schijf te duiken, neemt u het mee naar een computerwinkel en vraagt u er een externe hoes voor te kiezen. Als je een harde schijf van een laptop hebt, zijn de kosten van een externe behuizing 200 - 300 roebel, en als je een behuizing voor een harde schijf van een stationaire computer nodig hebt, moet je 700 tot 1500 roebel uitgeven.

Stap 3

Nadat de hoes is gekocht, kunt u er een schijf in plaatsen en deze op de computer aansluiten via de USB-kabel die bij de externe hoes wordt geleverd. Het besturingssysteem van uw computer herkent de harde schijf als een USB-apparaat en alle gegevens die erop worden geschreven, zijn voor u beschikbaar. Nu kunt u beginnen met het kopiëren van informatie naar de nieuwe schijf. Nadat een back-up van alle informatie is gemaakt, kan de oude harde schijf worden geformatteerd en gebruikt als extra opslagruimte voor bestanden.

Aanbevolen: